WEIRD

Okej det har hänt rätt mycket sedan ni läste om mitt liv sist. Och allt har bara hänt under de tre sista dagarna. Mycket roliga saker men även en och annan tråkig sak. Ska försöka göra dett inlägg så kort som möjligt för sängen väntar och jag är fruktansvärt trött i kroppen så behöver vila ut lite!

Onsdagen började med att Emma har dragit på sig någon förkylning eller hosta eller liknande så hon var inte alls pigg. Hon red på förmiddagen men fick ta och vila nån timme på eftermiddagen då hon inte pallade med mer. Och det är ju inte så konstigt när man är sjuk liksom. Det är inget chill arbete vi har!!
Tryckte i henne lite ur mitt egna knark skåp ;) HEHE!
Så eftermiddagen var det min tur att hoppa lite hästar. Kvällen bestog av att hoppa två stycket för mer hann vi inte med. Och började med att hoppa Vadine som är ett skimmel sto. Väldigt stoigt sådant. Så det gäller att rida med så mycket omtanke som möjligt. Hon hoppade toppen fint och det gällde bara för mig att lägga ner min hand luta mig tillbaka och hålla om med benen så kom hon fin fint på hela banan på ca 1,10 :) Toppen skön häst. Som verkligen har ett tryck i språnget.
Vidare upp på Velvet som är en ridskolehäst, dock har den stegrat mycket på ridskola så därav är den hos oss. Men om man bara dirket när man sätter sig upp trycker till den och visar vem det är som bestämmer på den så är den riktigt trevlig att rida på. Då är den rätt stadig i form, mjuk och fin :)
Börjar med att hoppa fram på ett litet kryss och vad jag blev lite förvånad för när jag vände upp så fick denna lite grövre stora hästen på nån söt ponny galopp och satsade som fan på detta lilla 50 cm kryss. HAHAHA söt häst!
Hoppade vidare och Jan gav mig ett och annat tips så det slutade med även på denna 1,10 bana som den hoppade helt felfritt och fint. Lärorikt och mycket fina hästar!
Slutade jobba tidigt och in och väcka Emma för på onsdagskvällen så skulle vi iväg och spela Bingo, hahah skratta ni men det var redigt mysigt faktiskt! Vi spelade om olika hästsaker man kunde vinna. Tråkigt nog vann vi bara en gång och det blev lite långtråkigt i slutet. Men kul att vi iallfall vann något :)

Igår hände det inte så jätte mycket mer än att Emma hoppade många hästar på förmiddagen och på eftermiddagen kom Henrik och hade dressyr träning med oss.
Jag red först Smulan som verkligen var super duper fin :)
I slutet tränade vi tom på piruetter vi gjorde ju självklart inga hela proffsiga sådanna men vi började träna på det. Super kul att flickan min kan vara så fin och lyssna så väl. Har vi bara någon som står och skriker på oss så löser Smulan och jag det mesta.
Efter henne red jag en häst som heter Vamolga. Det var en av Evelinas dressyrhästar. Snyft att hon är borta :(
redigt fin häst och för er som känner mig väl så kan jag säga att hästen till utseendet är fruktasvärt lik Sessan (Invernesse).
Pigg häst som är en föredetta hopphäst. Stark i munnen och väldigt svår riden. Men med Henriks hjälp så funkade allt bra till slut. Dock en och annan blåsa i handflatan. På henne tränade vi mycket att göra halt och galopp halt och galopp osv. För att få henne att lyssna och kunna vara uppmärksam på handen då hon ja kan bli lite dragig och tung i handen. Annars mycket fin häst med fin fint steg och mysig att rida.

Dagen i ära har varit helt upp och ner. Verkligen totalt konstig!!!!
Började med att vi skulle halma sen ändrade Jan sig att vi inte skulle det för vi skulle mocka ur stallet ist. Nehe sen ändrade han sig igen för att en kund från USA kanske kommer och ja då bestämde vi oss för att Emma skulle hoppa några på förmiddagen. PUNKT slut.
Börjar med att hoppa en av våra ponnysar. Och denna ponnyn kom hit igår kväll. Söt ponny bork färgad väldigt lik Missake som jag hade för många år sedan.Tydligen är den tävlad och hoppad 1,30m så den är redigt fin.
Jag gör klart nästa ponny och ska kika in för att se hur det går. När jag börjar kolla så hoppar ponnyn fint igenom första delen av banan men när den kommer in i kombinationen så kommer den lite knasigt och hoppar räcket in lite halv slött sen så backar den av imellan ser ut som den ska stanna för den orkar inte och når inte fram över den stora oxern som var ut ur kombinationen. Den stannar men sen går den ut mot vänster och hoppar ändå över hinderstöden. Lander över hindrerna och drar med sig hela skiten ner. Går omkull lägger sig ner på sidan, Emma flyger ner i backen som tur var precis brevid hästen och inte under den. USCH vad detta såg hemskt ut. Jag fångar en sjukt förvirrad och uppstressad ponny som såg allmänt konstig ut, håller i den och tittar efter hur det är med Emma. Jodå hon lever och verkar fullt hel. Skadat foten lite men inget verkar brutet. Tittar tillbaka på ponnyn som jag står och håller i och ser att den har rest upp magen fruktansvär mycket. Undrar vafan den håller på med?!??!. Då helt plötsligt ser jag bara hur det blir en stor blogpöl under honom när han står där. Hur det bara droppar mer och mer. Och tänker men skit ponnyn kommer ju förblöda mitt framför mig.. Går in med han i stallet..Ställer han i gången tar fram mobilen slock på lampan på mobilen och tittar under magen på han, Vilket jag inte skulle gjort om jag velat ha apptit till att äta imon några timmar. Där i skapet eller vid sidan av hur ska man förklara ljumsken typ så hänger den största köttslamsa jag sett. Springer in till Jan. Han kommer ut och ringer veterinär direkt. Usch stackars ponny.
Veterinären syr ihop han och sa att ponnyn kommer bli helt återställd det var lite liknande en kastrering så men såret var sjukt äckligt och det kunde gått illa..
Vi gick in i ridhuset för att titta efter vad som hänt vi lyfter ett av stöden och märker att benet på det ena stödet är helt vänt åt fel håll typ. Han har med andra ord fått metall stödet rakt upp i ljumsken som har köttat upp hela han. USCH USCH USCH

Eftermiddagen lastade vi på 9 hästar och åkte till Rasmus (Emmas hopptränare) Tjejen frånUSA var där och provred så det var lika bra att vi åkte dit. För en annan kille var där han med, med sina hästar så vi hade lite samling där. Hehehe
Kom hem vid halv 9 tiden och idag har jag ätit risgrynsgröt till kvällsmat och guuuud vad gott det var.... För snart är det JUUUUL :D
upp imorgon och kolla på julkalendern och äta mer gröt så dags att sova nu så jag kommer upp :D
konstigt inlägg men som sagt hela dagen idag har varit konstig så jag känner mig lite kostig och får inget flyt i mitt inlägg så ha lite överseende med det idag tack :D

Tjingeling/ Granathen

Hästen är ju GALEN!!!

Denna tisdag har även flytit iväg till sitt slut och här ligger jag nu igen i min underbara säng varmt täcke och ska snart försöka sova några timmar.
Det har inte hänt allt för mycket börjar dagen vid kl 8 med att fodra lite snabbt för att sedan ta en lugn kaffe och invänta att hästaskrällerna ska äta upp. Ut med några i skritten och dom andra i hagen. Lämna kvar nästan hela första stallet inne för de ska gå i skritten eller ridas.
Emma jobbar på med att rida hästar och jag har bara sadlat upp åt henne hela förmiddagen, bytt skritten och sätt till så att allting rullar på. Vad skulle Emma göra utan mig ;) heheh!
Hon hann med sex hästar innan lunch. Och Jan har även ridit en häst idag. Det var tydligen en stor grej då han inte hade ridit på månader sa han, hihi. Så han hade börjat turen bra med att han skulle hoppa upp och inte spänt sadelgjorden så sadeln snurrade runt och hästen sprnag lös i ridhuset. Enligt Emma var Jans kommentar: Hästen är ju galen HAHAHAHa inte så konstigt när sadeln hänger halvägs under magen, HAHAHA
God lunch lagad av mäster kocken Jan och efter det var det chilling i köket i väntan på kunder.

Först en lite äldre tjej som provad två av våra lite yngre hopphästar och vad jag såg så såg allt skit bra ut. Och sen en lite yngre tjej som provad våra lite äldre hopphästar och det såg bra ut även det. Så allt gick bra och såg lyckat ut. Hoppas bara på att nån av våra hästar kan få ett fint hem :)
Fixade allt i stallet och sen var det Smulans tur. Hon var lugn och fin när hon väl gick framåt men även idag lite dum heter för sig. Dock så är hon sjukt mycket mjukare och lugnare att rida nu när hon har fått börja stå i solariet innan och efter ridning. Det tycker hon är helt underbart och typ står och halv sover :) sötan min.
Imon väntar lite hoppträning för Jan och sen häst bingo på kvällen. Tror det kommer bli redigt myspys onsdag.

Nästa vecka är det tävling för hela slanten och ska försöka få nån av mina kära vänner att komma hit på besök. För bästa hade varit omjag kunde stanna hemma i stallet för att sköta och hålla stallet hemma igång. Då det inte är jätte stressigt på tävlingen så kommer Emma hinna sköta det själv. Men för att få vara kvar hemma och kunna arbeta så får man inte vara själva och det tycker även jag är en självklarhet. Vad gör man om man trillar av el blir översprungen av en häst eller två och inte någon hittar en fören typ på kvällen. Inte bra inte bra. Så om någon av mina kära vänner ser detta och känner sig träffad så vafaaaaan kom hit bara :D hehehe

Nehe dags att sova!!
Tjingeling/ Granathen

Back on Track

Hej igen mina kära få bloggläsare!
Har gått ett tag sedan jag lagt upp något här nu och det har varit allt ifrån att tiden inte funnits eller att jag inte orkat.
Tråkigt men nu är jag iallafall tillbaka och ska försöka uppdatera så ofta jag kan och hinner. Något som hälper är ju om någon lägger en gullig kommentar eller har några frågor om något som jag gärna skriver om. För dagarna här rullar oftast på som vanligt och det är ju inte allt för roligt att läsa samma sak var dag.

Som sagt har inte bloggat på ett tag och om jag inte minns helt fel så bloggade jag sist innan jag åkte hem.
Helgen hemma var mer än bäst. Hade super trevligt träffade mycket vänner och intog ett och annat glas go dricka och smaskade på mor och fars mat. Det var inte annat än hur gott som helst.
Gosade med mina hundar så mycket jag kunnat och hade redigt mysiga stunder med underbara människor. Men det varade inte länge utan åkte tillbaka till Danmark på söndagen för att börja med hårt arbete och mycket hästar igen. Som för den delen är roligt det med :)

Veckan började bra och redan i onsdags var vi på tävling på en av de finare anläggningarna i danmark. Super fint var lite som att åka till Flyinge kan man säga.
Det var Varm Up inför Christmas show som är nästa helg. Emma hade med sig 6 hästar och alla hästarna skulle starta två starter. Ibland förstår jag bara inte hur hon orkar. hehe
Vi åkte vid 6 halv 7 tiden. Och hade starter allt ifrån första klassen som började vid 09,00 till sista klassen som slutade 22,40 något sånt. Jag minns inte redigt. Lång dag och vi var hemma och tillbaka i stallet vid 1 halv 2... PUST säger jag bara. Blev några placeringar i dom lite högre klasserna annars mycket fina rundor av Emma och alla hästarna.
Har även hopptränat denna veckan och började med att hoppa en häst som heter Akinthos. En redigt fin häst dock lite spend och tittig men han hoppar super fint. Så efter ett och annat morrande från tränarens och min sida så kom vi igenom banan med fin fina språng.
Vidare upp på Smulan.. Jadu denna häst är ju lite för rolig.
Jo men hon hoppade fint denna träningen men den sista rundan då vi bara skulle avsluta med två hinder som var lite högre så började vi på en rätt bred oxer. Tränaren ville att jag bara skulle mjukna i handen och låta hästen gå och bara följar med. JAg gör detta, Smulan kommer lite fel och stort in på oxer. SNÄLL häst som hoppar och tar sig över. Vidare mot det lite maxade räcket som jag tänker det här är ju inget problem om hon tog sig över oxern liksom. Tränaren säger till mig att rida lika dant så jag lägger bara ner handen lättar lite grann och ska bara följa med henne över då hon tänker FUCK YOU! och gör en tvär vänding och Rebecca hamnar på backen. Gör en avfallning i repris så sätter mig på stödet igen, DEnna gången hårdare än förra så mitt blåmärke är nog vacker och har knappt kunnat sitta sen i tisdags... JIPPI.. Dressyrsadel är bara att glömma.

Det har även hänt lite grejer som har gjort mig lite nere och att det känns lite tomt. Evelina slutade igår och lämnade stallet innan lunch. :( kommer sakna henne så otroligt mycket. Hon fanns där när jag var ensam och vi hade alltid lika trevligt och alltid lika mycket att prata om.
Samtidigt som Emma var hemma i sverige och Jan åkte iväg med en häst. Så det var otroligt ensamt.. Jag var liksom helt själv! Dock med 60 hästar men ändå helt själv!
Jaha, nu är det iallafall dags för mig att krypa ner ordentligt och sova. För imon väntar en ny jobb dag!

Tjingeling/ Granathen

Home Sweet Home!

Fredag och helg, dock inte vilken helg som helst utan en ledig helg! Helt underbart när man nu jobbat några helger irad 7 dagar i veckan så är det skönt att komma hem och koppla av lite. Ha roligt och träffa vänner. Det kan jag inte säga något annat om.
Gårdagen blev redigt lång dag för mig.
Steg upp efter att klockan hade ringt några gånger. Gick upp vid 5.
Fixade iordning allt och packade det sista. Synd som var så glömde jag lite kläder som jag hade hängt på tork under natten. Men men får försöka gräva fram lite annan skit ur garderoben :)
Satte mig i bilen vid kl 6 för 40 minuters bilresa till fredrikshavn där båten gick. Det allt gick bra där på båten som lämnade hamnen 07,15. Framme i gbg 10,50 pust och stön. Då ska Rebecca som kommer från pytte liten ort försöka hitta rätt spårvagn i götebrog. Och vet ni vad jag lyckades med det med. Spårvagn check vidare till centralstationen. Där kom nästa problem. Boka biljett i sån där automat. Det var väl inte så svårt kan man väl tycka. Men när dom där maskinerna typ fuckar ur totalt så jag och 20 pers till inte kan beställa biljetter så var det inte så lätt. Till slut fick jag tag på en biljett.. Ner till spåren och hitta rätt tåg där. Check! Klev på tåget mot stockholm hoppade av i Falköping bytte tåg till nässjö och väl i nässjö buss till eksjö och sen hämtade snälla Robin mig och körde mig hem. JAG KLARADE DET! hehehe.
Låste upp dörren och hör hur det är tre galna hundar innanför som börjar höra min röst. Öppnar dörren och möts av tre lika överlyckliga hundar som jag är. Glädjetårarna börjar rinna ner från kinden då jag bara känner hur mycket jag har saknat dessa underbara djur! Suck. Har inte gråtit en tår i danmark! och inte haft hemlängtan en ända gång men när jag väl öppnar dörren och ser dessa urgulliga varelser så bara slricker allt. Totalt allt!

Väl hemma så hamnade jag i soffan direkt. Tvn på och godispåsen fram, UNDERBART!
Vidare till nässjö för att träffa lite vänner och sen vidare hem. Med mys pys och hockey. Åh vad underbart. Somnade väl runt halv 2 tiden och då var jag super trött..
SOVMORGON idag och då snackar vi sovmorgon. 12,30 vaknade jag och klev ur sängen. Helt underbart. Känner hur kroppen är helt mör och tung av allt slit i en månad.
Ikväll blir det tacos mys med mina älskade föräldrar (önskar att min syster var hemma bara!) sen lite chill utgång med några vänner för imon smäller det så tar det lite lugnt ikväll ;)
Bäst på fest eller vad är det man säger.
Tjingeling/ Granathen

Nov. 16, 2012


Känslan!

Då har onsdagen och min sista arbetsdag kommit till sitt slut.
Hoppträningen gick bra. Smulan som inte tränat på ett tag var väldigt pigg och lite dum. Men i slutet gick det super och tränaren gav mig lite tips som kunde få min häst att chilla ner lite :)
Spinel var lika lugn och fin som alltid :)
Packat och fixat för imorgon blir det hemfärd :D underbart. Är så trött nu så jag vet inre vad. Sängen nästa klockan är ställd på 05,00 :D tagga!!!


Förberedelser!

Jaha då har även denna tisdag kommit till sitt slut. Och dagen har bestått av den vanliga. Förmiddagen fixa hästar åt Emma. Ut med hästar till skritten, hagen. Byta box på galen hingst, hehe! Ja och allt va det innebär.
Eftermiddagen blir in med hästar sen trimma traktorn och rida Luca :)
Sen blev det mys middag hos min chef och hans fru. Fisk gryta typ och lax med sallad. Jag som inte äter fisk gillade hennes fiskgryta något enormt. Men den bestod av en flaska vin ;) haha
Vidare till mitt rum. Städat upp ordentligt lagt ut kläder och bytt sängkläder. Tvätten är igång och det är dammsugat :) allt e klart tills torsdag när jag ska åka hem.
Känns bra eftersom hopptränaren kommer imon och då brukar arbetsdagen bli sen. Men det ska bli kul med lite hoppning. Smulan är igång igen och får vara med sen tar jag nån häst till men det är sånt som märks imon vilka det blir.
Känner mig sjukt taggad för att åka hem och ska bli kul underbart och skönt!
Förhoppningsvis lite hockey på lördag. Åhhhh längtar så!
Dags att sova!

Tingeling/ Granathen


Ont!

Måndag kväll och tänker inte blogga många rader...
Magen gör bara ont ont ont, och kan inte göra mer än att försöka vara trevlig i stallet och jobba så mycket som det går.
Ny praktikant denna gången en dansk tjej. Emma kommer hem ikväll och även jan kommer inatt. Så varit en ensam dag för mig och Evelina. Men mycket har hunnits med. Bra kämpat!
Ridit lite longerade lite och det vanliga skritten och hagen osv. Några mysiga uteritter osv.
Sen kväll men nu ska jag fan sova. Ris kuddarna är mickrade och ligger på magen! God natt!

Tjingeling/ Granathen


Veckans slut!

Har sagt det innan och säger det igen dagarna bara springer iväg här....
Helgen är ju för h**vete redan slut, haha! Och ny vecka börjar imorgon, ojoj
Har lagt mig i sängen efter två bra arbetsdagar. Några hästar har blivit sålda under helgens gång och några under veckan.
Lördagen var nästan lite kaos. Vi hade tre kunder samtidigt. Så ridhuset var fullt med hästar och folk som skulle titta. Det hoppades hinder hit och dit. Hehe men som tur var så kom ingen till skada. Stackars Isa fick slita hårt med att sadla hästar fram och tillbaka. Självklart hjälptes vi alla åt och så men i lördags fick även jag äran att visa hästar för kunder.
Först traktorn men tyvärr ville dom inte ha honom. Tror dock han hade trivts med dom. Men men,
Efter det så visade jag även Spinel, det lilla fux stoet som jag bara älskar. Visade båda i lite hoppning osv. Spinel fick sig även en tur i skogen med sin nya ägare och mig på en annan häst. Dessa bestämde sig även för att köpa Spinel. Den lilla tösen som jag ville ha :P
Men kul att se att hon hamnar hos en mysig och kärleksfull familj i Norge. Det var skönt.
Dagen idag fortsatte med att ett gäng av kunderna från igår kom och provade några hästar igen som dom var mest intresserade av igår. Får se om det visar sig något där.
Efter det kom det en dressyr tjej och testade tre hästar var av att även hon bestämde sig för en. Super kul :)
Efter det så kammade Isa oss efter en veckas praktik. Och Evelina och jag åter gick till det vanliga arbetet. Red hästar. Jag longerade även en häst och lite sånt :) Emma är ju hemma och gottar sig så det e jag och Evelina som håller stämningen i stallet.
Imorgon ska även jan åka med hästar till Sverige. Bland annat lämna en häst hos min förra hopptränare :D kul kul. Så imon är vi helt själva i stallet. Får se hur detta ska sluta.
Tanken av att jag har tre arbetsdagar kvar är rätt go innan jag far hem en sväng, hihi!
Dags att sova. Imon ska det ridas massa hästar!

Tjingeling/ Granathen


Helg :D

Wehoo det e helg och vad betyder det. Jo man får äta lite gott gott som godis osv (dock gör vi det i veckorna med) vi får sova en timme längre och ja det är allmänt skönt att det är helg. Känns som det är lugnt på nått sätt fast vi egentligen brukar ha det som stressigast med kunder osv på helgerna. Men men. Livet är ju bra knasigt, de har jag ju konstaterat många gånger.

Fredagen har inte visat sin bästa sida va det gäller vädret men i vissa andra lägen.
Emma och Evelina har hoppat massa hästar på förmiddagen men efter lunch var det även dags för min och Isas tur att få hoppa lite med (y)
Så självklart inleder jag hoppningen med Traktorn :D
Oj oj oj tror att han allt imponerade lite på dom andra. Han är som han är men han skötte sig toppen bra idag. Får se om det är några som vill köpa han imon. Min lilla prins, hihi!
Efter det var det dags att hoppa "den norska hästar" kan inte namnet men vi kallar den så. Och den är lite ja vad ska man säga väldigt normal häst typ. Rätt snäll på hinder, lugn, nästan lite lat. Ja lite som en ridskolehäst.
Iallafall den gick fint och Jan gav mig lite tips hit och dit som jag skulle tänka på. Som man själv aldrig reflekterar över. Som min hand exempelvis. Måste lägga ner den mycket mer så jag inte knäcker ryggarna på hästarna. Alltså det är sånt man får in i en vana som man liksom bara gör utan att tänka på vilken skada de gör. Låter kanske drygt men men bra tips som gjorde sista rundan sjukt mycket bättre.
Vidare upp på Spinel :D mitt lilla fux sto som jag bara älskar. Hon är alltid lika söt och hoppar kanoners. Jan och Emma höjde rätt mycket. Iallafall mycket för att vara mig på nya hästar liksom. Och då blev jag tillsagd att vara mer lugn med mitt överliv ja massa såna små saker eller ja det är ju typ småsaker men som spelar så stor roll liksom :) jag är mycket nöjd med de tre hästar jag hoppade och allt kändes bra liksom. Lärorikt :)
Tror jag vaknade med feber i morse och den har suttit i hela dagen. Suck men känner att här kan man inte ligga och tycka synd om sig själv så jobbar ändå. Men med tanke på feber och migrän så avstår jag kvällens middag med vännerna här och har faktiskt krypit ner i min säng för att försöka sova bort migränen. Ibland kan även en galen ungdom tänka på sin hälsas bästa och inte bara på att vara med överallt och ha kul.
Men hoppas det blir fler gånger :)
Dags att sova. För imorgon blir en dag med kunder, tror jag. Då gäller det att vara pigg som fan för att kunna fixa hästar snabbt som tusan :)

Tjingeling/ Granathen


Torsdag!!!

Torsdag idag och bara en vecka kvar tills jag ligger i min egna säng hemma igen i några dagar. Känns helt underbart att åka hem några dagar så men samtidigt lite tråkigt. Det går så bra här nu. Dagarna rullar på och att flyter. Dock är min kropp inte van än så det kan nog vara bra med några dagars vila innan man återgår till slitet i stallet igen, hehe.
Torsdag som sagt det betyder att dressyr tränaren kommer (vid namn Henrik). Emma skulle rida två hästar och Evelina två. Men knasig som Emma är så äter hon lite omelett till lunchen som jag i hög person har gjort. Tycker den smakar bra sa hon men det jobbiga är att hon som liten har varit allergisk mot ägg (som hon troligen fortfarande är) så Emmsipemmsi får sjukt ont i magen osv.. Surt så hon red en häst och Evelina två.
Under tiden så passade jag och Isa (praktikanten) på att rida ut. Först en tur på traktorn och sen en tur på Spinel. Roligt roligt. Och mycket skönt. Har varit ur kasst väder hela förmiddagen med regn osv. Men på eftermiddagen så tittade solen fram lite grann och hela dan har varit väldigt varm som tur är!

Emma gick och la sig under eftermiddagen och jag hann även raka en häst. Vi stressade slutet av dagen (jag Evelina och Isa) för att bli klara så fort som möjligt. Alltså hinna sluta då vi egentligen ska sluta. 17,30.
Vi lyckades med det och de betydde att vi skulle packa väskorna och åka till badlandet i Fredrikshavn :)))
Roligt roligt. Fanns allt från bubbel pooler. Till massa olika bastu till en rolig vatten bana osv osv. Skönt och lite avkopplande med bubbel bad. Man kunde även simma ut osv :) skönt som tusan och roligt var det.
Nu är man typ helt trött i kroppen fastän ett bra och skönt sätt!
Påvägen hem blev det att fläska lite till och vi stannade på donken, hihi!
Smakade nästan som i Sverige men bara nästan. Sverige är godare :D
Jaha det var min torsdag det. Den är nu slut och ja denna dag som alla andra hittills bara försvinner. Känns som när jag ligger här i sängen som att jag nästan precis gått ur den på morgonen. Knasigt men sant. Dagarna bara rusar iväg trots att det inte känns så under själva dagen. Aja livet är bra knasigt ibland alltså!
Imorgon ska Emma hoppa lite hästar för att träna lite teknik osv, kul kul!
Får väl se om jag hinner att hoppa lite jag med. Det är sånt som märks imon. Sen är det helg och ja helg betyder en timma mer sovmorgon, Göööötttt!
Hehe god natt med er, nu är även denna dag över för en trött stalltjej som mig.

Tjingeling/ Granathen


Trött!!

Ännu kortare inlägg idag!
Är helt super trött i hjärnan och börjar snart lipa så trött är jag och orkar inte med att tappa en kork till juice eller liknade. Mitt huvud pallar inte med den en dag som denna. Vaknade nog på fel sida tror jag!!
Dagen i ära har varit lång!
Började med att rida ut två hästar. Lunch och sen klippte jag en häst. Hemma åkte på hoppträning och surt som det var blev våran hoppträning hemma inställd :/
Så efter det red jag ut en till och sen red jag en i ridhuset.
Logerade en som haft lite ont i ryggen och sen kom våran veterinär för lite besiktningar på några hästar som ska säljas. Massa annat som in och ut med hästar till hage/skritten osv!
Nu blir det sängen för hela slanten!
God natt!!!

Tjingeling/ Granathen


Kort inlägg!

Blir ett snabbt och kort inlägg idag då det inte finns så jätte mycket att prata om och jag ska sova så fort som möjligt så bloggen får inte hålla mig vaken, hehe!

Började dagen med att Evelina Isa och Emma red några hästar jag fixade och trixade. Alla hästarna har fått komma ut idag för våran port är lagad och kan bara säga att lyckligare hästar har jag inte sett på länge.
Sen efter lunch kom den svenska killen från en ridskola och kollade hästar. Roligt roligt. Allt flöt på och han hann se rätt många hästar. Kul kul. Det slutade med att han bestämde sig för en häst och en ponny.
Detta tog en bra stund av dagen sen rakade jag en häst och ja bara fixade lite. En chill dag på jobbet med andra ord.
Lagade mig lite mat och tittade på film med Evelina och Isa. Det bjöds även på lite smarrig efterrätt glass, grädde, maräng osv osv. För Isa fyller 15 idag. Grattis grattis.
Nehe ny dag imon och inte vilken dag som helst utan onsdag och det betyder hoppträning. Wehoo!
Smulan får avstå så hon piggnar till lite bättre så får se vad man får sitta på för kul imon :)
Dags att sova så man e pigg för det imon.

Tjingeling/ Granathen


Måndag igen!

Ny vecka och tycker allt rullar på bra, tiden går fort. Har redan varit här i två veckor imon... Helt sjukt!
Dagen i ära har vi haft kunder. Två tjejer. En som sökte hopphäst och en som ville ha en dressyr.
Dressyr hästutbudet är inte jätte stort hör då det är liksom typ ett hoppstall men lite dressyrhästar har vi allt.
Så det blev att sadla upp till Emma och Evelina som visar hästarna.
Och det kan låta lite konstigt men sånt tar tid. Eftersom vi har så många höstar här så tycker jag kunderna gör helt rätt i att prova så många som möjligt även om dom fastnar för någon. Då har man så mycket att jämföra med. Så det tig oss från lunch till slutet av dagen.
En rätt lugn dag fast ändå stressig.

Smulan min fick en liten vilopaus idag. Hon har ändå gått rätt mycket sen hon kom och har nog blivit lite konstig i kroppen nu. Det tar ju på dom att flytta och inte bara byta stall utan land och allt. Så mycket nytt med kraft fodret som hon ska vänjas vid. Hon ska klara av halm ist för Hö/ hösilage. Massa massa nya hästar hon har träffat i hagen osv. Gå i skritten, nytt underlag i ridhus/ridbanan osv. Att jag är runt omkring henne hela tiden men inte bryr mig om henne på dagarna. Mycket som händer för lilla damen och det gick så fort i början. Vi slängde oss in dagen efter att vi kom att vara med på hoppträningen sen dressyrträningen dagen efter det. Hon fick nya hagkompisar ja osv. Så hon han nog inte landa och tänka efter förens nu. Det syns på henne. Hon e lite hängig och sliten. Stackars fisan. Så nu får hon vila ett par dag med bara kärlek och massa pussar så är hon nog på benen om em vecka :)

Kan bara tala om att det var bara ett plus att jag inte fick rida något idag. Vet inte om jag ens hade kommit ner i en sadel då jag knappt kan sitta på en vanlig stol. Haha mitt blåmärke på röven är så långt ifrån hett man kan komma. Dock har jag inte så ont i övriga delar bara lite så mörbultad men inte något extremt ont någon annanstans. Förutom min stackars rumpa som är mer blå än trosorna just nu..

Imorgon är det tisdag och vi har ännu fler kunder på besök. En svensk kund. Ska bli skönt att höra någon komma hit som pratar samma språk som en själv, hehe
Då slipper man överbelasta hjärnan så enormt..
En kille från en ridskola så det är otroligt långa hästar som ska visas. Och det gillar vi stort. Då rullar dagen i väg.

Hemfärd är också planerat. Tror jag behöver det då jag inte är ett dugg van vid detta jobb och människor. Man blir lätt sliten i början så kan behöva komma hem och sova ut en dag eller två. Träffa lite vänner innan man tar nya tag och köttar igång igen fram till jul.

Ikväll har vi myst i stallet :) lagat god mat. Dock var för sig men det klagar jag inte över. För då är det så smidigt att hålla koll på vad som går åt osv. Sen tittat på ännu en film. Mys mys.
Men bestämde mig för att inte lägga mig vid halv 2 som igår så nu ligger jag i min säng och kommer slockna så fort jag skrivit klart detta. Sååå skönt.
Ha det bäst!

Tjingeling/ Granathen


Dålig uppdatering!

Hoppat över att blogga några dagar nu men tro inte att jag har gått och dött eller något liknande för här är jag och jag lever, jag lovar!

Dock har det väl inte hänt så jätte mycket sedan sist utan dagarna rullar på som vanligt här. Rider, fixar osv. Igår red jag 7 hästar för Emma var iväg och testade nya hästar så det var jag och Evelina som höll stämningen i stallet. Red några nya hästar igår bland annat ett sto som var så sjukt mysig att rida och kan tydligen hoppa som en Gud. Kul kul att man fick den chansen :)
Idag har det även kommit en ny praktikant som heter Isabella och är 15 år även hon. Kul kul. Låter dumt och så men set hjälper så sjukt mycket när det kommer en extra hit. Även att den kanske inte gör så mycket stora saker så går dagarna mycket fortare och man hinner med så mycket mer, allt blir så mycket roligare när alla vi här får lära ut och gynna en människa också.
Dagen rullade på och idag red jag bara en häst vid namn spinel :) ett sött fuxsto som jag hoppade i onsdag som bara är hur söt som helst. Annars har jag bara fixat hästar åt Emma fixat skritten osv osv.

Efter det skulle jag ta och rida min egna dan lite. Och tänkte ha lite markarbete. Allt började jätte bra och hästen min var hur fin som helst tills hon kom lite fel på ett hinder och rev det. Jag hoppade av, byggde upp hindret och skulle komma på det igen. Då hon la på en tvärnit och jag drog med mig hela hinderstödet med höften och till slut hamnade med sidan rak ner på stödet.. Ajaj kan jag bara säga. Så nu haltar jag lite smått omkring och känner mig som Agda 85. Men men. Tror smärtan är värre när jag vaknar imorgon och då visar sig nog även en och annan sträckning och muskelvärk. Men men smällar man får ta när jag varje dag hanterar 500-650 kg häst. Tycker jag ändå har klarat nästar två veckor utan några avfallningar med tanke på hur många nya busiga hästar jag suttit på.

Efter detta så har vi stor handlat lite och ätit god mat. Druckit ett glas vin och är nu inne på andra filmen :) redigt redigt mysigt.
Imorgon är det en vanlig måndag och vi får se vad den dagen bjuder på.
Förhoppningsvis så kommer någon och lagar våran stora manege port som gick sönder imorse så hästarna kan komma ut i hagen i veckan, dom blir så himla busiga annars.
Snart dags för lilla mig att sova :) för är sjukt trött och full av smärta.
Blev ett gnälligt inlägg men men nånstans måste även jag få ventilera lite.

Tjingeling/ Granathen


ORKAR INTE!!!

Satt här och skrev ett jätte långt inlägg men ja när man då ska lägga upp det så loggar skiter ur mig.  Och då får mina kära läsare ursäkta mig för orkar verkligen inte sitta här och skriva om allting då jag är skitrött och sängen väntar snart.
Men kan bara förklara om lite kort...
Dagen började med att jag vaknade i god tid stängde av väckarklockan och lyckas på nått sätt att somna om. Vaknar tio minuter innan vi börjar så det fanns inget val till att bara slita på sig kläderna, hoppa över frukosten och börja jobba..
Fixade lite hästar åt Emma på förmiddagen, rakade även en galen ponny som började slå och fäcktas med frambenen så blev träffad i bakhuvudet. Hahhaha cp ponny,
Vidare så kom dressyrtränaren och Smulan och jag var med och red ett pass..
Det gick väl bra överlag men jag fick känslan över att det brast lite här och var idag. Men men det tar vi igen nästa gång. Tränade på sluta i galopp och trav mest men även mycket skänkelvikning.
Har inte hänt så mycket mer under dagen. Har rakat en häst till. Sen hämtat lite disel osv.
Tvätten är i tvättmaskinen och jag börjar känna att det vore underbart att gå och lägga sig och få en lång natt sömn :)
Imorgon är det FREDAG :D
God natt folket
Tjingeling/ Granathen

RSS 2.0