Onsdag..

Ännu en dag har gått och veckans sista halva börjar närma sig.
Känner mig trött idag men inte för trött. Mest trött i huvudet och lite i kroppen, inte överdrivet sliten som efter gårdagens idiot dag...
Idag har vi börjat dagen med det vanliga fodra, släppa ut hästar i hagen, hästar i skritten Emma, Evelina och Ina börjar rida medans jag sätter pricken över iet och fortsätter att fixa. Sopar och håller stallet snyggt och rent, ser till att alla hästarna som ska in och ut i skritten hanmar rätt och även att Emma får alla sina hästar färdig sadlade så att ridschemat rullar på och att hon då kan hinna med så många hästar som möjligt.
Dagen närmade sig lunch och idag blev det vanlig lunch i stallet, kan inte säga annat att när man varit här ett tag så uppskattar man mat på ett helt annat sätt. Man märker verkligen hur mycket kroppen förbränner. Nu äter jag för att jag behöver energin för att orka inte bara för att jag är hungrig och det är den tiden på dygnet att äta.. :)
Klockan blev halv två och det var dags för våran älskade praktikant att lämna lilla Sulsted och bege sig mot fredrikshavn.... Nästan att det var några tåtar som föll från kinden på 15 åriga Ina som bara älskade JM horses.  OCh vi bara älskade henne.... Hoppas hon kommer på loven och jobbar här, för den lilla snäckan kommer man sent glömma...
 
Dags för Emma att åka iväg på sin hoppträning, in med tre hästar i lastbilen och så försvann hon..
Bara jag och Evelina kvar i stallet.
Dags för även mig att börja kravala mig upp på hästryggen. Så innan klockan fyra så var fyra hästar ridna, duktig Rebecca...
Vid fem kom våran hopptränare hit och jag hade tre hästar som jag skulle vara med på, spännande nervöst och lärorikt.
STartade träningen med en häst jag aldrig suttit på, ett sjuårigt fuxsto lite mindre i modellen men hur jävla underbar som helst. Super snäll på hinder och verkligen fick mig att känna mig säker. Hur fel man än la henne på ett hinder så hoppade hon och rev nästan aldrig, Super fin häst. Som jag skulle vilja ta med hem om man hade kunnat.
Vidare upp på Smulan som idag till skillnad från förra gången skötte sig mycket mycket bättre.
Långt ifrån toppen bra, men hon var klart godkänd efter dagens träning, med rätt inställning och bra flyt. Pigg och lite stressad som hon alltid är men hon skötte sig och började inte bråka något eller liknade. Tog hindrerna för va dom var och hoppade fin fint.
Sista hästen som jag ridit nån gång innan fasade jag lite över då vid tidigare tillfällen jag suttit på han har han varit lite rädd för allt runt omkring hoppat och bockat lite. Lite tur i oturen så hade han fått en lindrigare skada just för dagen så han kunde inte vara med. Och jag beöv utan häst sista passet. Men trött som jag var så var det kanske skönt men jag gick samtidigt miste om en del utbildning och träning för mig själv och mitt psyke..
Duschat och handlat har även nu fått i mig lite mat och sitter nere i köket med Evelina och snackar lite skit om allt och inget, kollar även på lite tv men nu är det dags för lilla mig att spring upp till mitt rum och krypa ner i min säng för att få några timmar sömn iaf. Imorgon bitti väntar några balar halm som ska in i alla boxarna så dom får lite nytt och gott och även mer hästar.
Så för er som inte är häst intresserade kan sluta läsa min blogg nu på nått år, för allt som skrivs här kommer cirkulera om mitt liv i danmark på mitt nya jobb i ett stall = ändast häst prat :D
God natt!
 
Tjingelin /Granathen

Lång dag!

Då var även denna dag slut och nu ligger jag här igen i min stora säng ensam. Den ända som är helt underbart just nu är att värmen är tillbaka mitt element i mitt rum har strulat lite så, men har fått in ett el element nu så nu är det sjukt varmt och skönt här inne. Det kan behövas när man jobbar i i stort sätt samma temperatur som ute hela tiden. När jag går utanför mitt rum så är det liksom ute temperatur. Och när man duschat och så så går man ju igenom den kalla kyls hela tiden så det är super skönt att det är igång nu.
Idag har varit en super hård dag och det känns i kroppen. Min svank/rygg mår inte alls bra. Men efter lite rygg knäckning och lite halv slö massage av praktikanten (dom är bra till mycket) så kan jag nog vakna ganska bra imorgon. Och igår hade jag även något konstigt med mitt hjärta. Det smärtade och bankade så fort jag rörde på mig. Helt sjukt. Som typ hjärtklappning fast sjuk ont som hugg. (Det händer mycket med kroppen i en omställning som denna) det har iaf gått över under natten som tur var. Men stackars Emma hon fick ju panik igår när jag nämnde det och var påväg med mig till sjukhus. Men som jag lugnade henne och sa att vi får väl se om det håller i sig, så gick det över till idag. Pust, skönt...
Dagen har som sagt varit hård. För er som inte vet står våra hästar här på djupströ. Dom har halm som vi aldrig mockar något av på dagarna. Utan varannan dag så fyller vi bara på. Så trampar hästarna det neråt. Efter 5-7 veckor. När halmet har nått en viss höjd. Typ en halv meter så e det dags att mocka ut allt. Hela jävla boxen. Och ryktena om ur mockning började redan gå igår kväll (hehe) så idag kom domen 60-70 boxar skulle tömmas på allt detta. Pust och stön. Fort gick det för vi låg i och jobbade på sjukt hårt. Men från kl 8-17 höll vi på med detta tunga jobb. Efter stallet gick vi även på skritten och körde ut allt där. Sen vidare att städa av loftet. Oj oj oj vad fint det är här. Inte tanken på denna otroliga lukt som kommer när man börjar vända på 5-6 veckor gammalt kiss och bajs. Ursäkta mina äckliga inlägg men sjukt vad illa det luktade i hela stallet.
Inte nog med urmockning så var det även ny halmning som gällde. Nytt halm i varenda box. Jaja det är ju bara så att det också måste göras. Men kan säga såhär. Att hellre detta slit en gång varannan månad kanske än att mocka 60-70 boxar varje dag. Pfju för att vi inte behöver det. Då kan jag lugnt ta denna smäll.

Har även hunnit med att rida min egna. Hon var lite svullen i ett framben konstigt nog... Det var ju frost i morse när vi släppte ut och kan bara tala om det att det går inte lugnt till i våra hagar så hon har nog säkert vrickat sig lite el något liknande. Fann inga sår el så. Och hon var absolut inte hallå. Tvärt om lite över ambitiös och pigg och framåt så får se hur hon ser ut imorgon ifall det blir någon hoppträning för våran del eller inte. Damen får iaf gå i skritten en sväng på morgonen för att kanske få ner eventuell svullnad :)

Imorgon är det även dags för lilla Ina att åka hem :(
Usch vad tråkigt. Hon har verkligen varit solstrålen här den här veckan jag har haft på JM horses. Ska bli så tråkigt att hon åker. Vem ska jag nu skratta och Flumma med när Emma och Evelina rider. Osv. Hoppas hon kommer till oss på loven och arbetar.
Eftersom det var hennes sista dag så hat vi varit ute på restaurang och ätit. Ulla the tror jag det heter. Mycket mysigt och coolt ställe inne i Ålborg. Som bjuder på god mat och även roliga famljespel. Dock ingen höjdare i vårat gäng då det slutar med att alla håller käften i bilen hem (dåliga förlorare) hahahaha alla är så söta här :P

Därför är jag inte isäng förrän nu och klockan är närmare 1. Frågan är hur jag tar mig upp imorgon bitti. Så nu är det dags att ställa klockan och lägga ifrån sig mobilen och blunda.

God natt alla söta
P.s jag laddar inte upp några bilder på ett tag då det krånglar så dant..

Tingeling/ Granathen


...


Bilder

Blogg appen är störd så massa konstiga inlägg just nu men ska försökpågå upp lite bilder nu :)

Blogg problem!!!

Bilder...


Blogg problem!!!

 
Okej igår hade jag något problem med bloggen försökte uppdatera och lägga ut inlägg men det ville verkligen inte så jag gör nu ett nytt försök. 
Tävlingen gick bra igår vi fick en fin dag med sol fast väldigt några grader. Svinkallt (brrrr) vinter kom innan hösten känns det som just nu.
Som tur är det ingen snö här i Danmark än men Emma säger att dom brukar ha mycket snö här så det kommer väl (pust). 
Tävlingen slutade med tre placeringar iaf en första plats med lilla Ulana som är ett ponny liknande avelsto som e hur tuff som helst och kan hoppa hus. Så jävla söt. 
Många fina runor blev det :)
 
Dagen idag har varit bra. Och lugn. Rätt skönt efter en sån lång dag som det blev igår. Jobbade nog 14-16 timmar sen red min egna häst efter det. 
Så det var ju inte mer än jätte passande att vi fick sova en timma längre inatt när vi ställde om klockan. 
Idag har jag rakat tre hästar. Börjar bli myyyyyycket myyyycket päls på pållarna nu, hehe
 Fixat en och annan häst till Emma och hunnit rida min egna. Gått med lite hästar till skritten osv. Väldigt lugn och skön dag. Här även ätit gooood lunch på Ikea idag, köttbullar och mos. Guuud va längesen och gott det var. 
Dagen i ända har varit att åka lite bil köpt mat med Emma och Ina i en god salladsbar typ inne i Ålborg :)
Gott gott sen handlat lite och nu sitter vi bara och glor sex and the city och degar. Ska åka till flyget ikväll och hämta Evelina så blir sen kväll ikväll. Men det är bara upp och hopp imon bitti. 
Nu kommer lite bilder på hingsten från tävlingen och även någon från idag + min snygga parkering ;)
 
Tingeling /Granathen 
 

Tävling!!!

Bloggandet är igång!
Uppe med tuppen idag. Känner mig själv ganska duktig som lyckades kravla mig upp kl 05,10 idag. Stadig frukost för att hålla sig på humör hela dagen.
Ligger nu uppe i lastbilen med ett varmt täcke. Sex hästar står där bak och laddar upp inför dagens tävling.
6 hästar = 12 starter för Emma. Det betyder att jag och Ina ska se till att allt rullar på, så att ingen häst blir sen till start. Tror det är starter allt från 1 meter upp till 1,25 m idag.
Ska bli kul att komma iväg. Känslan när man står där på hoppbanan är att man bara vill hoppa själv. Och Emma är så duktig hon får det att se så fruktansvärt enkelt ut. Trots att vissa av hästarna har hon bara haft i två tre veckor och då inte ridit alls många gånger. Där snackar vi känsla med hästar.
Vi har med en mörkbrun häst idag som dessutom är hingst. Ska försöka ta kort på han så alla får se denna ur snygga häst. Hehe
Nehe nu laddar vi om för en heldag på tävling. Hoppas alla får en bra dag. Här i Danmark finns ingen snö än men känns som det är på god väg då det är super kallt, snyft..

Då säger vi så den här morgonen så bloggar jag lite ikväll igen :)

Tjingeling / Granathen


Ny start!!

Då var det dags igen.
Har inte bloggat på månader, jo jag vet att jag har varit sämst. Men nu är det dags igen, en flytt kan medföra mycket.
För dom som inte vet så flyttade jag hemifrån för första gången i tisdags. Det blev inte vilket ställe som helst utan hamnade i Danmark. Stort för en liten tjej som mig och ser detta som en jätte utmaning. Mina förväntningar av den här resan är stora. Hoppas på att få med mig en stor erfarenhet av hästar och att jag som ryttare kommer utvecklas något enormt, även att jag och min häst (som har fått följa med till Danmark) kommer att bli ett jätte team. Få tävla henne och börja känna mig mer säker i min ridning. Hoppas på att växa som person lära mig vuxen livet att bo själv osv. Och sist men inte minst tappa några kilo runt magen, hehe. Finns mycket mer jag kommer få på köpet men det är bara plus.

Kan skriva hur mycket som helst just nu för det har verkligen hänt massor sen förre blogg inlägget. Men det är väl inte så konstigt.
Provjobbade här för någon vecka sen och det slutade i att jag ligger i min säng uppe på mitt rum över alla hästarna i stallet. Mina dagar är väldigt varierande och det är bra, känner då att man inte trökar samma saker och tröttnar. Gör allt från rider hästar, fixar till hästar till kunder, hjälper Emma med hästar, går med hästar till skrittmaskin, släpper i hage, halmar, åker på tävlingar och ja till vintern hör även rakning av hästar till.

Dom senaste dagarna har jag tränat min häst i både hoppning och dressyr för tränare. Och dressyren framförallt gav mig massor och hästen var fin fin. Det tycker vi om.

Dagen idag har jag mest sadlat hästar och fixat utsläpp och skritten (skrittmaskinen). Rakat en häst och packat allt för morgondagens tävling. Nu blir det lite sömn för klockan ringer kl 05,00 imon så bäst att man är pigg och alert :)
Nu kommer jag börja blogga dels för att mina nära ska veta hur jag har det och vad jag gör om dagarna så följ gärna min blogg om ni vill veta hur ett häst jobb funkar i Danmark :)

Tjingeling / Granathen


RSS 2.0