Tävling :D

Idag har jag levt fullt ut. Njutit av varje minut på Hästryggen..
Tävlingskläderna var på och imorse lastade vi in en allmänt tveksam Hector och en pigg och glad bus ponny.

Väl framme börjar regnet falla men avtar nästan direkt och solen stekte på och det blev varmt som tusan.
Stackars Hector var genom blöt när vi lastade ur honom. Men tror han kände lika väl som jag. Nu finns ingen återvändo. Allt var väldigt läskigt enligt Hector och väl inne i manegen i första klassen ville inte Hector vara med redigt. Stannade och ville ut. Lotta tog tag i han och vi satte fart. En felfri runda och ut och vila igen. Andra gången gick han in som om det var ingenting ;) skön häst.
Hoppade super fint och uppförde sig toppen. Sjukt nöjd med dagen och med hästen och mig själv :D sjukt välhoppande häst som bara e för mysig.
Lotta som äger hästen hade även med sig 9 åriga dottern och hennes c ponny. Är så fascinerad över att 9 åriga Wilma klarar ut allt detta och är så sjukt duktig för sin ålder. Så dagen slutade i 4 felfria rundor och Hector fick sina första rosetter som jag dyrt och hederligt hade utlovat ;) glad tjej som verkligen älskade hela dagen från morgonen till slut. Att dessa fyrbenta stora varelser kan göra än så glad :D

/ Granathen


Inte vilken torsdag som helst!

Jaha då var denna dagen kommit till sitt slut och hela dagen har varit sjukt bra.
Helt underbart väder. Promenad på 5 km på förmiddagen med nemo. För att sen hoppa in i duschen och sedan bege sig mot stan.

På stan mötte jag johanna och Jenny åt lunch på lilla Caféet blev en smarrig räksallad där :) massa mysigt prat och bara fint väder. Härlig förmiddag.

Jenny stormade in hemma igen åt lite mat och hängde med mig och mot till Lotta där jag skulle hoppa hennes häst inför mini tävlingen i helgen :)
Det gick oxå väldigt bra och då jag inte alltid hade kul hade dom på backen kul åt mig... Då bebis hästen skulle gå på vattenmatta. Solen lyste i och han tyckte den var allmänt läskig. Men 1,40 för den hästen kommer inte vara några problem. För från att ha tvärnitat så tar hästen ett super språng över och jag ett ännu högra språng över hästen. Haha som tur var hamnade jag på igen och Hector som han heter hoppade mattan fint sen :)
Roligt roligt. Då lottas kommentar var. Vi hade vunnit pengar för roligaste filmen i världshistorien om nån hade sett det där!!! Haha

Vidare hem då jag nervöst har kollat på en sjukt spännande kvarts final. Sverige - Kanada. Sverige vinner efter straffar! Sjukt fin pärla av pettersson ;) haha underbart!!!

Söta kort tagna av Jenny. På Hector :D

/ Granathen


Smulan

Nu när det börjar bli verklighet känner man att varje minut med dig är viktig. Varje sekund blir till ett minne. Önskar att dagen då beslut ska fattas dagen då vi får veta hur länge du klarar dig. Dagen då du bara ska bli ett minne blott aldrig kommer. Du kommer alltid att förbi nummer ett Smulan!
Nu gör vi varje minut till något roligt, mysigt. Ist för att träna och pressa. Ist för att ha delade åsikter så har vi det bara mys och kul <3

Dagens inlägg går till min cappuccino. Då jag inte gjort så mycket mer än att vara med henne, städa huset och tittat på film.. Imon blir det lunch med Jenny och johanna :D

/ Granathen


Tisdag 20:58

Skön och härlig dag då hela förmiddagen eftermiddagen har blivit filmdag :)
Varit ute och gått med min fina och har nu planerat in tävling i helgen. Eller mini tävling med en bebis häst. Får se hur detta ska sluta :D men kul som fan ska det bli iaf!!!
Nu hockey. Sverige mot Danmark! Och det börjar ju inte för bra :/

Aja lite lycklig är jag nu iaf när man får chansen att skutta och hoppa häst igen :D
Lovar att bilder kommer i helgen från den mini tävlingen vi ska starta
/ Granathen

https://cdn2.cdnme.se/524843/7-3/pic_519289c09606ee5dcb73b117.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/524843/7-3/pic_519289f1e087c313df0ce384.jpg" class="image">


Igång igen!!

Lam dag. Vaknade med ont i ryggen och fötterna. Känner mig som sagt totalt överkörd.. Men efter att glott på film hela dagen med Sanna och johanna en sväng så kände jag att det fan är dags att ta tag i livet, haha!! Kan inte gå ner mig helt och bli dunderlat.
Så efter stallet nu tog jag mig en promenad. Trots att jag vet att min ena sko ger mig sjuka skavsår...
Kämpade på och lyckades gå 1,5 mil. Nu känner man sig som en ny människa... Skulle kunnat gå hela jävla natten så skönt att bara traska med musik i lurarna :)
Blir en runda imon igen :D
Back on track
Dags för dusch och sängen!!

/Granathen


Mörbultad!

Igår blev det en lång dag på 13 timmar jobb. Vart lite halv död efter det. Då man gick upp vid 07,30 oxå för att ha stallet..
Imorse så fick jag mig lite sovmorgon då mamma åkte ut och fodrade själv först. Så räckte med att jag gick upp vid 08,30. Men det var nog så jobbigt då jag var hemma och somnade runt 5 i morse...
Lång dag med mycket spring och stående jobb. Fötterna värkte lite sådär lagom igår när man la sig. Springa omkring i tygskor i 13 timmar är inget jag rekommenderar ;) haha!!
Dock gick gårdagen otroligt fort. Så det var inte förens klockan började närma sig 1 på natten som det började ta emot och humöret tog slut. Jag och Felicia gick över till sjukt flummiga trötta servitriser. Flammade och tog massa fula kort i väntan på städning ;)
Kändes konstigt när man satte sig helt död i bilen och skulle åka hem då det börjat ljusna lite smått...

Idag är man allmänt död och det känns som en ångvält kört även än långsamt ;)
Ser upp till Felicia som skulle jobba lunchen idag.. Haha fyfan!!!
Var även extra fina igår. Jobbade med slips och det tog väl en halvtimma innan fyra unga kvinnliga servitriser fått till slipsknuten ;) haha
Hoppas alla haft en bra helg. Nu ska jag ha en lugn vecka ;)

Tjingeling/ Granathen


Lördag kl. 10,31

Efter att ha fodrat hästar, ätit frukost i stallet, släppt ut hästar, fodrat och doppat är man nu hemma igen. Blir e
Till att vila em sväng typ en timme innan man drar igång och ska fixa i ordning sig. Långpanna väntas ikväll.
Lite jobbigt att jobba lång passa. Ända till natten för att sen gå upp och ha stallet imon bitti igen... Snacka om att man lär vara död imon :P
Beror väl lite på hur sent det blir. Men ställer mig in på det värsta ;)
Så blir man ju sjukt glad om man får gå hem vid 12-1 inatt :D haha!!!

Hoppas alla andra får en rolig lördag ;)

/ Granathen


Allt snurrar = förvirrad

Idag har varit en dag då ingenting har hänt. Ändå en helt okej dag. Fast man ändå inte gjort ett piss..
Tankarna spränger huvudet och ingenting är redigt som det ska i familjen. Frågorna om smulan som inga svar finns till än ligger liksom och gnager hos oss alla. Försöker äta frukost städa laga mat mocka och fixa precis som vanligt. Men det är ändå någonting som finns i familjen. En otroligt sorgsen kärleks känsla. Vi är liksom rätt tysta fast samtidigt inte.
Har iaf varit en skön dag. Bara suttit på altanen och hängt liksom. Varit ute hos damen och mockar. Hon hade klarat dagen bra av att stå inne :)
Mamma har städat och ordnat. Tror det är hennes sätt att komma på lite andra tankar och att liksom försöka soppa bort all skit.. Har hon nått att gå och vara arg och sur på..

Imorgon ska jag iaf få rida på lite mer allvar iaf. Ut till Lotta och hoppla runt på hennes bebis lite. Ska bli kul. Känns som man börja tappa allting som man en gång lärde sig i dk. Men nu får jag äntligen en ny chans. Sen ska jag självklart ut till min älskade. Vi ska även fira min mor lite imon kväll med mormor osv..
Rörigt inlägg. Hade egentligen inget vettigt alls att skriva men det fick bli ett inlägg ändå. :) kul att se att det är så många som läser min lilla blogg igen iaf :)

/ Granathen


Där fick man det skrivet på papper!

Lång dag, jag är slut, trött ledsen och allmänt off på allt.
Varit med hästen på kliniken idag igen. Trodde vi skulle åka hem med en ny behandlad häst osv... Att vi skulle behöva tjata på dom om att leta vidare osv.
Åkte hem med en ny behandlad häst men antagligen för sista gången. Dom anser nu att om hon inte svarar på detta är det MR röntgen som gäller. Där dom antagligen bara kommer hitta skador som inte går att bota. Har länge trott att det är smulans slut. Och nästan det jag har velat för hennes bästa. Men att få det framför sig tog hårt. Vi är inte där än men känns nu att det är på god väg. Kan inte göra mer än att hoppas och be för min älskade varelse son har varit med mig på mycket genom livet!!! Usch detta blir inte lika enkelt som jag ställt mig in på!!


Tagggggar!!!

Bajs varmt och skönt. Solen steker och jag ligger i solstolen på framsidan och bara drömmer mig bort!!! Om exakt58 dagar lyfter planet till varmare breddgrader för en månad om inte mer stek i magaluf. Ligger här och bara tänker på det :D taggar tusen med musik i lurarna!!
Ikväll blir det myspys ridning som det ser ut nu bara på min fina.
Känner mig lite piggare av vädret. Dock så fort jag börjar röra mig mår jag knasigt :/ usch usch!!!
Ta vara på dagen kompisar!

Tjingeling/ Granathen


Söndag hela dagen!

Då var denna sköna söndag slut och vi går in på en ny vecka då mycket händer. Så som återbesök med hästen, jobb, mamma fyller år och mycket annat. Då hoppas verkligen jag piggnar till snarast.
Idag har jag haft tre hästar på nacken. Igår va det nelly som fick hoppa och idag vart det Sörens tur. Dom andra två fick bara springa fint :)
Sören e så söt när han får hoppa lite. Han piggnar till ordentligt och verkar bara älska att få hoppa lite.
Smulan känns fortfarande sjukt konstig i ridningen så ska bli skönt med ett återbesök. Och ska vara på dom som fan. Orkar inte åka hem med en "friskförklarad häst" som i ridningen är halt och stretar emot och allmänt kan inte arbeta :( sjukt trist!
Annars har jag iaf bara slappat totalt hela dagen. Morgonrocken har varit mitt plagg hela dagen både före och efter stallet. Haha!! Dags att sova och förhoppningsvis vakna piggare än någonsin :D

Tjingeling/ Granathen

Sören står för bilderna i dagens inlägg!


Lördag

Oj oj oj vilken lördag.
Går och lägger mig med huvudvärk och vaknar med huvudvärk. Pust!!! (Orkar inte)
Upp och stimma vid 9 tiden. Ut omgjöts Cissi och Julias häst till skullaryd där det finns en jätte bra equiterapeut. Hon kollade igenom hästen och det såg helt okej ut. Kul kul :)
Hem igen och vet inte redigt men klockan var nog närmare 2-3 när vi va hemma. Få i mig lite mat och ännu en omgång med Alvedon. Trött och hängig. Hamnar en sväng i sängen och känner att allt går utför.. Ut till stallet där tre hästar väntade på mig. Jonas var med mig och mamma så det gick rätt smidigt :)
Nu väl hemma och stannar hemma hela kvällen. För nått är på g i min kropp. Orkar inte bli sjuk i detta väder och har jobb som väntar mig i helgen + stallet. Så sjuk får jag inte bli.
Dags för lite mat med familjen!!

Tjingeling/ Granathen

Bilder från Cissi stall och hennes två bebis Islandshästar ;)


Godnatt!

Då va jag hemma och i säng...
Fin dag som va rätt seg men hur mysig som helst ändå :D förra inlägget skulle det stå 19,40 eller nått som rubrik men missade minuterna på klockslaget haha!
Tummen upp för härligt väder iaf.
Imon ska här köras hästtransport för hela slanten :D

Tjingeling/ Granathen


Fredag 19,

Då tog man bussen till Nässjö i detta underbara väder. Har smällt i mig en grillbuffé på mezza och druckit massa god saker. Nu e det häng på ballen och bara massa tjej snack. Sånt tjejsnack bara Sanna och jag är bäst på :D

https://cdn1.cdnme.se/524843/7-3/pic_5183f3a8e087c3313fadfff5.jpg" class="image">


Vår och jag älskart!!!!

Nu tycker jag man verkligen kan säga och påstå att våren har kommit. Gott täcken på detta va nyss min 5 km promenad i bara linne. Sjukt varmt och skönt i luften. Andra täcken som vitsippor, blåsippor och tussilago. Detta förgyller min dag och man blir så sjukt pigg på livet :D

Musiken skränade i lurarna medans mina ben bara flöt fram i vårsolen. Soya där emot svart som hon är tyckte det vart lite jobbigare. Och förstår med den tjocka pälsen hon har att det var varmt. Nu är hon iaf nöjd och belåten. Kanske damen börjar äta sin mat oxå. För det total strejkar hon emot just nu!!! Fin dam ska ni veta. Och matte har kallat henne tjock några gånger hmm.. Undra om hon verkligen fattar va jag säger, haha!!! Knäpp hund!

Ikväll väntas lite mysig utgång med Sanna bus :) ska bli trevligt. Kanske kommer en och annan bild ikväll!

Tjingeling i det fina vädret/ Granathen


S+S = bästa!!!

Solig och härlig dag. Lite för blåsigt för att dagen skulle varit perfekt. Men över lag på god väg till att vara en perfekt dag :)

Solen skiner och fåglarna är i full gång på morgonen. Jag har dock dragit på min föräldrarnas förkylning eller har jag gått och blivit dunder allergisk :/..
Sjukt jobbigt. Näsan rinner konstant och nyser två gånger i sekunden. Känns det som iaf. Kli i ögon och näsa. Lite andnings svårigheter så känns som en typisk allergi...
Usch och fy. Jag som varit ifrån träningen ett tag nu känner att jag verkligen inte är så pigg och på att ut och springa när man mår som man gör. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta i ändå. Ska försöka med en promenad och en löprunda imon. Får se om allt hinns med :)

Idag har jag varit med Sanna hela dagen. Mysigt med massa prat god mat godis och film. Sanna va även med ute hos smulan. Mysigt mysigt. I övrigt travade jag runt på henne en halvtimma idag på banan. Hon känns absolut inte fräsch än men men det får veterinärerna avgöra nästa vecka...
Dags att försöka få sig lite sömn men tyvärr va jag trött innan men har nu blivit lustigt pigg igen och kan typ inte sova :( dags att försöka iaf. Ha det bra!!

Tjingeling/ Granathen

Två av mina favoriter i ett och samma fotografi :D <3 (händer inte allt för ofta)

https://cdn2.cdnme.se/524843/7-3/pic_5182df89ddf2b30d85b936cb.jpg" class="image">


1 maj!

1 maj och det betyder att det var Valborg igår och att vi går in på en ny månad. En månad närmare sommaren och värmen som förhoppningsvis är på god väg!!!
Vårspelen igår är alltid lika mysigt att gå och kolla på. Men tyckte dock det vart lite dåligt drag detta år. Kanske ryttarna inte var så taggade då det var kallt ochblåsigt. Vem vet!! Våren vann iaf tur det och tror minsann dom tog med sig värmen. För idag har det varit hejdundrande fint väder. Det gillas stort :D

Avslutade gårdagen på högland i Nässjö där det ändå va helt okej bra dag. Trodde inte så många valde att gå ut en Valborg. Men kanske vädret gjorde sin förtjänst på den fronten.

Idag har jag bara myst med smulan i hagen och tagit det allmänt lugnt. Nu ska jag och päronen fira 1a maj hemma hos mammas chef med grillat och härligt prat! :) kul kul.
Min stackars hund haltar omkring och har allmänt ont. Fastnar i allt som har ska gå förbi då tratten runt huvudet tar tag i allt. Om det så är ett bord en vägg eller mig det skiter han i min buse. Han ska förbi ;) haha. Ha en trevlig 1a maj allihopa :)

Tjingeling/ Granathen


RSS 2.0