I väntan!

Sitter nu på Centralstationen i Göteborg och väntar på att mitt direkt tåg till Nässjö först ska komma in och sen ta mig hem.
Avgång 12,55 så de är ju lite tid kvar. Men det har jag laddat upp för. Kaffe och stor frukost från pressbyrån :)
Vet inte om det är vuxen poäng eller inte men har även köpt mig en DN ;) haha!!!

Färjan gick mycket bättre än väntat, mådde bara dåligt när jag gick på toa eller var i shoppen. Typ som att instängda rum inte funkar... :(
Men men åksjuke banden funkar toppen och jag fick i mig en rejäl frukost vid 8. Efter det somnade jag till på en soffa så dom 3,25 timmarna gick fort.
Annars sjukt blåsigt på havet. Näst intill storm. Men inget hindrar en Granath från att komma ända fram ;)

Igår red jag tre hästar och en stackars liten ponny. Haha med rediga ponny fasoner för sig. Tvär nitade och drog ner huvud tog tag i den och självklart ställde den sig ju då. Inte så konstigt. Mitt fel :P men när jag väl fått fram den lilla saken så var den ur söt :) vi skulle kolla om den var halt. Och i min tanke så tänkte jag att är den inte halt med stora mig på så kommer den nog aldrig vara det, haha!
Rastade även smulan igår. Och ja det var en upplevelse. Hon har nu vilat i tre veckor. Fast hon har gått i skrittmaskin en timme varje dag. Lik förbannat var hästen helt galen. Bockade och skenade och hade det allmänt roligt. Haha. Tog sig även några rundor i gruset. :) min söta. Hoppas hon blir frisk snart.

Annars lugn och bra dag igår :)
Snart är jag även påväg hem hem och inte bara hem till Sverige. Det ska bli helt underbart att få träffa mina fina hundar igen, min underbara familj och alla mina älskade vänner. Imorgon blir det romantisk middag med 4-5 tjejer. Kan ju liksom inte bli mer romantiskt :)))))
Nu kaffe tjingeling/ Granathen


Nära nu!

Jaha nu var det tisdag kväll och det är bara imorgon kvar sen är lilla jag påväg hem igen. Hemma i lilla eksjö över helgen. Ska bli både skönt och otroligt mysigt/roligt. Fin middag är planerad med tjejerna och sen massa annat mys. Lite fest osv :)

Idag har jag hunnit med att rida 5 hästar. Alla gick fint och det var inga som helst konstigheter. Annars har det hänt en massa annat rörigt både idag och igår men men. Alltid har ett slut om det så är en film, ett liv, eller en dag. Bara att ta nya tag och hoppas på bättre dagar:)

Igår tog även jag och Emma oss i kragen och åkte och solade. Eftersom det inte blev något solande förra gången. Trodde de skulle hjälpa mot köldbölderna. Men icke. Det har antagligen blivit för stora och skinnet för tunt runtomkring så nu här jag antagningen ändra köldskadat till brännskada :/ usch och fy...
Nu mot badet.

Tjingeling/ Granathen


Hästar, hästar och åter hästar!

Lördag idag och det betyder att vi börjar vid 9. Och igår bestämde jag mig för att inget skulle störa mig och jag tror jag somnade vid 22 typ. Så vaknade utvilad. Redigt skönt. Kände att kroppen verkligen fick vila. Igår red jag även många hästar eller många och många men det blev nog en 6 st och det e mycket till i vanliga fall :)
Gjorde en film på en av hästarna som ligger på youtube. Roligt att även jag har lämnat fotspår för jm horses ;) hihi

Dagen började med att oväntade kunder från Norge kom. En tjej som letade lite dressyr häst. Så självklart fick jag visa fram dom. Blev tre söta unga hästar. Roligt för tror och hoppas dom fastnade för den lilla svarta unghästen jag har ridit nu. Den är verkligen toppen söt. Väldigt grön men vill väl och har en galopp som är värd en miljon. Helt sjuk galopp på denna lilla häst. Man bara sitter och njuter på han.
Efter det så kom två danska tjejer som letade hopphäst. Började att visa fram en ny skimmel. Och jag red den igår i 25 minuter och idag skulle jag visa den för kund. Det var lite nervöst när jan sen sa att jag skulle hoppa bana på den... Omg rebecca Granath hoppa stor skimmel som hon bara ridit runt lite på. Haha men men det gick helt okej och denna häst har ju sjuk hoppteknik. Blir lite laddad men annars kanon :)

Annars har dagen rullat på som vanligt :)
Ikväll blir det sola och mys mat med Emma :)

Tjingeling/ Granathen

Söta bebis hästen med grym galopp :)


Lunch!

Har lunch och kände att man åt lite för mycket. Bra det då håller man ju sig självklart längre men det är dock jobbigare att komma igång direkt.... Matkoma. Kaffe innan det är dags att lyfta på röven igen.

Igår hade Emma och jan mycket prat och genom gång på lite förändringar och det var till min fördel :)
Ska jobba snabbare på förmiddagen så Emma får fler hästar ridna då. Sen på eftermiddagen så ska jag få komma upp i sadel mer. Kul jätte kul :D 4-5 hästar ska jag få på en egen lite lista är planen om allt går som det ska gå. Men som sagt igår hände det inte för mycket. Jag red Luca och fixade allt själv på förmiddagen sen rakade en häst och bara massa små pyssel.

På kvällen var jag och Emma ensam. Det var jätte mysigt och blev tacos a la Granath/Wallander :D
Sen tog jag mig i kragen och bestämde att vi skulle färga mitt hår. Kanske inte smartaste idén då Emma aldrig gjort det innan. Men men hon skötte det bra. Dock var det färg i hela badrummet. Haha men till slut så gick det fint.
Dock tog jag fel färg i affären askblont och inte blomstring utan färg :( så e lite halv grå men det funkar tills jag kommer hem nästa vecka :D

Tjingeling/ Granathen


Tävling!!!

Lång dag.
Steg upp enligt planen vid 03,40. Satte mig och åt frukost skönt att ha god tid på sig. Enkel frulle för att sedan inta lite kaffe. Fodra dom hästarna som skulle med och sen klä på sig. Vid 5 rullar vi från stallet.

Casa rosa, almancha, burga Bullen och Bamse var det som skulle starta. Och alla gjorde det toppen fint. Några felfria och några små skit pet. Allmänt fina rundor.
Nu dags att sova med. Tror min vrickade fot som aldrig blivit bra efter nyår. Den har fått nya smällar om vart annat har överbelastats lite idag haha...
God natt!

Tjingeling/ Granathen.

Svullen och blå fot :(


Lördag!

Lördagen började tidigt ja så tidigt som 03,50 då jag fick ett eller nej två samtal av Emma.
Första samtalet så trodde jag det var min väckarklocka så jag klickar och blundar igen. Två sekunder senare så ringer det igen. Konstig :S kollar på mobilen och det står Emma Jobb! Panik nu har det hänt dom något påväg hem från restaurangen. Svarar. Då är det en väldigt glad Emma som pratar (full) haha kommer så mycket som vill du sover du? Öhhhh Emma klockan är nästan 4 på morgonen.. Nej jag är spritt vaken sitter och rullar tummar i väntan på ny arbetsdag såhär en lördag morgonen. Nej för helvete jag sover. Det nästa hon sa var vi har druckit vill du hämta oss. Mer kommer jag inte ihåg. Jag hade tydligen blivit tyst (somnat kanske) haha. Men dom tog sig en taxi hem. Efter det vaknar jag 07,43 av att en Emma går i trappan (hungrig självklart när man förtärt alkohol) men jag rycker till och tänker shit!!!! Är det inte lördag?!?! Börjar vi inte 9 utan 8?!?!? Kollar telefonen och pfjuu lördag sov vidare några minuter. Haha vilken natt alltså!!!

Annars vanlig dag :) med kunder på ponnyer :)
Rakat en sjukt långhårig en med, haha kommer före och efter bild nån gång!
Nu är det iaf dags för mig att sova. Jo jag vet att klockan inte är 21,00 än. Men jag har inte lagt mig än. Och klockan ringer 03,40 för imorgon är det tävlingsdag :D fodra 04,40 och lasta 05,00. Skönt att åka långt iaf och sova i lastbilen :D natti!

Tjingeling/ Granathen

Tror vi glömde ponnyn i solariet, Eller?!?


Passar på!!

Passar på att blogga lite då hästarna äter frukost.
Ska snart släppa ut galningarna i hagarna och skrittmaskin.
Lillbossen (Emma) har sovmorgon idag och tror att bossen passade på då med eftersom han inte dykt upp än, hihi!
Hade kanske oxå velat ta en sovmorgon eller två någon gång men nje jag är ju hemma rätt ofta till skillnad från Emma så jag kan sova ut då :)
Väljer heller att få komma hem till familj vänner och hundar.

Dagen i ära blir att sköta in och utsläpp rida två hästar och mocka en box innan lunch. För efter lunch har vi kunder och då är Emma pigg och redo för att sälja hästar :D

Igår kväll tog jag mig i kragen och följde med ner till chefen för lite mat. Och det var väl tur det då chefen i ära själv lagade mat (händer inte allt för ofta) och det var underbart gott må jag säga. Får tacka så mycket för det och vid 11 sprang jag upp till mitt rum för lite sömn. Haft svårt att komma upp på morgonen nu det sista och det är aldrig kul att leva i morgon stress.
Igår var även ja, tro det eller ej första gången sen nyår jag använde ett par jeans och till chocken så sen nyår kam jag dra åt bältet två hål mer än vanligt. Det är lycka och känsla. Börjar komma i form. Långt kvar till målet men känslan av att se och veta att man är på mycket god väg gör än sjukt taggad på att fortsätta träna och gå ner i vikt :D

Hoppas alla har det bra där hemma har fattat att ni har det kallt men det har vi med :(
Hemgång är planerad till 31 januari så då kommer jag hem och gör eksjö osäkert för en helg igen :D woopppaa

Tjingeling/ Granathen.


Trött tjej!

Trött tjej 93! Hemma från tävling. Snabb dusch och snart raka vägen i säng... Det är typ det ända folk får läsa i min blogg om hur trött jag är. Och kan bara tala om för er att jag är verkligen så trött varje kväll. Ska även tala om för er att det inte är något negativt. Tvärtom för mig är det jätte positivt. Jag kan verkligen total däcka i min säng efter 5 minuter. Räcker med att jag lägger mig drar över mig täcket och stänger ögonen så poff så sover jag:)
Helt underbart!

Vanlig dag på förmiddagen. Testat några hästar som kom med lasset från Holland i förrgår. Redigt söta och fina saker :)
Blev kvälls tävling i hjørring och tror Emma är rätt nöjd med kvällen många fel fria ritter :)

Det var allt för mig idag.
Tjingeling/ Granathen.

Delar med mig av Bamses och mitt teknik snack i lastbilen :D


Fuck!!!!

Jaha idag var det Josefines sista dag så hon åkte hem vid lunch. Men kommer tillbaka i februari :)

Emma har ridit hela dagen pch jag har fixat och trixat. Rakat två hästar och den sista dampade lite så han slängde runt med hela mig så jag flög ner i backen med min onda fot. Så nu är den mer svullen än när jag på nyår trillade i en trappa.... Pust orkar inte med att ha ont hela tiden... Det är ju inte så att man är handikappad bara för att foten är dubbelt så stor. Så då haltar man omkring och gör mer saker än vad man kanske borde göra för att foten ska bli friskt. Men icke så smart är man inte.... Önskas få några timmar sömn iaf.

20 hästar kom för en timme sedan innanför dörren :D många som såg redigt redigt fina ut!
Imon blir det hopptävling för Emma och fyra hästar.
Natti natti

Tjingeling/ Granathen


Min stjärna!

Idag var det Julias sista dag för denna gången. En tjej som gjort sin praktik här kom hit och har varit här några dagar för att hon tyckte det var så roligt :)
Så vi började dagen som vanligt hästar ut i hage och skrittmaskin! Sadla upp och Emma Josefine och Julia red på förmiddagen. Vid lunch körde jag Julia till Fredrikshavn så hon hann med färjan.

Efter det blev det att skutta lite teknik och små hinder med Monkey Love och sen en mysig men snabb uteritt på traktorn. Friserat hästars man, svans och öron :)
Lite mat och sen upp på mig stjärna som även hon fick hoppa denna lilla teknik bana. Och ja, hästen har inte hoppat ordentligt på evigheter. Hmm sen jag trillade av sist så har vi inte hoppat ordentligt :P mycket fin och mjuk till en början sen fattade hon "galoppen" och tempo och flås kom i henne. Då var det gamla vanliga underbara smulan med tryck och fart i sprången. Älskar min sötnos. Det är verkligen hon som lyser upp min dag. Hon är inte världens bästa och finaste tävlingshäst för dyra pengar. Men för mig är hon värd allt! <3

Nu dags för sängen och lite sömn för imorgon åker Josefine hem (men på återseende, hon fick jobbet :) ) och på kvällen kommer Jan hem från Holland med 18 st nya hästar :) intressant!!

Tjingeling/ Granathen


Ordinary day!

Helt vanlig dag!
Började morgonen med att endast sadla upp hästar, byta skrittmaskinen, ut och in med hästar i hagen, fodra osv....
Dom andra har hoppat hela förmiddagen.
Eftermiddagen hade vi kunder och då var det bara att fortsätta att sadla upp så hästarna står klara. Red traktorn innan det och han kändes jätte fin till skillnad från de sista gångerna. Klippte en häst och lite annat smått och gott.
Mat och sedan en myyyysig barbacka tur på min fina <3 älskade häst!
Dags att få i lite tvätt i maskinen och städa upp lite lätt sen blir det sängdags för idag har jag huvudvärk :/...

Tjingeling/ Granathen


Back on track!

Jaha då var man tillbaka till verkligheten.
Semestern har varit helt underbar. Mycket skratt och trevliga stunder med helt underbara vänner.
Träffat min älskade syster som jag känner att jag bara kommer närmare och närmare för varje gång vi ses. Hon finns alltid där när man behöver henne.
Som sagt glada stunder över jul och även över nyår. Men för var dag jag växer och blir starkare märker man hur vissa människor bara sjunker mer och mer och blir svagare och svagare. Det är inte förens självförtroendet sätts på plats som man inser hur lågt man en gång varit och att människor runt omkring än kanske inte var som man en gång trott att dom var!

Jag blir bara starkare och starkare för var dag som går här i Danmark. Lär mig bara mer och mer. Utvecklats enormt som person. Blivit säker på vem jag är och vart jag hör hemma!

Åkte med båten igår kväll och blev en snabb dusch när jag anlände till stallet. Vidare i säng!
Första dagen blev som jag anat. Ingen lugn start på verkligheten utan direkt igång. Så började morgonen med att mocka ur stallet tillsammans med Julia en tjej som är här på besök. Medan Josefine och Emma red hästar!
Det tog oss hela förmiddagen. Dock så tyckte både Julia och jag att det inte var värst jobbigt :)
Efter lunch så red jag traktorn och monkey love :) sen var första dagen på jobbet över!

Gänget åkte vidare till aalborg för att äta mat medan jag åkte och handlade lagade mig lite mat och red min stjärna!
Fina flickan skötte sig super för att ha vilat hela nyår :) älskar den där hästen. Hon är så speciell och även sjukt speciell för mig. Vi har verkligen hittat varandra i markarbetet. Så nu ska vi bara komma tillbaka i hoppning.
Duschat och snart dags för att lägga sig :)

Blev ett allt och inget inlägg idag om både känslor och vardagliga sysslor! Hoppas alla har det bra och läser min blogg igen. Ska försöka blogga lite oftare :)

Tjingeling/ Granathen


RSS 2.0