När allt bara förändras....

Jag är likt många andra en människa som tänker väldigt mycket. 
Känner väldigt mycket och bryr mig väldigt mycket. 
Detta är både i gott och ont. 
Finns så många situationer som detta uppskattas från andra och gynnar mig själv. Kan kallas att man är egoistisk och i detta syftet är jag glädjeligen egoistisk  
För det finns inget som glädjer mig mer än när mina nära och kära känner att jag bryr mig. Ett leende, en hand kan betyda så mycket. 
Men så finns situationer som det bara är negativt. Där jag ödslar väldigt mycket felaktig energi på saker som bara gör mig illa. I dessa situationer önskar jag att jag kunde förändra mig själv. 
 
Dock har jag på senare år fått svårare för att visa känslor för stunden. Vet dock inte om detta har med att göra att saker som händer är mer tragiska och större nu än när man var tonåring. 
Vill iaf att alla ska veta att jag bryr mig fortfarande och lider i motgångar och glädjS i framgångar. 
 
För övrigt har grållan sprungit i linan idag. Jobbade på riktigt fint och gårdagen satte nog sina spår. Galoppen var tio gånger bättre. Riktigt fin och kraftfull bakifrån. Toppen. Kul med utveckling. 
Imon blir det jobb hela dagen och sen blir det att rida grållan och Lambina 
 
/ Rebecca 

Andra delen av mitt liv...

För er som känner mig sen innan så har ni redan koll. Men för er som inte gör det så kommer här en nyhet. 
 
Allt i mitt liv handlar inte om hästar. Nästan allt men inte riktigt. Finns en sak till som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, HOCKEY! 
Är uppvuxen med en far som varit tränare i många år och även själv spelat mycket hockey som ung. 
Så har liksom blivit lite skadad under min uppväxt med denna hockey. Har alltid åkt skridskor på helgerna som barn. Aldrig spelat hockey så men har nästan bott i en ishall ibland. Slog ut mina första tänder i ishallen, haha.
Men åren gick och vi blev äldre. Men även de senaste åren kan vi tjata på pappa att hänga med och åka lite.   Det liksom växer fast och är något som verkligen får mitt humör på topp. 
Andrenalinet som forsar igenom ådrorna när man kollar på en match. Spelar ingen roll om det är hemma i soffan eller om man står i en fullsatt arena. Det är en sån känsla med hockey Som verkligen biter hårt på mig! 
För det mesta är det SHL som rullar på tvn här hemma men ibland även lite NHL. 
 
Så efter dagens lite hårdare trimmpass med grållan. Som förövrigt gick både bra och dåligt. Blev det hockey på tv. Hv som vi alla i familjen håller på avgjorde just kvällens match med 4-1 mot Karlskrona. Härligt!!!! 
 
Grållan gick ett relativt hårt pass på ängen. Började riktigt fint. Väldigt lång och låg helt underbar form joggade hon fram. Fick på ett riktigt sviktande och avslappnande travsteg där man riktigt kände hur hon väntade kvar och gungade igenom varje steg. Riktigt härligt. Hopp när hon väl kom igång så skulle vi få på lite mer tryck och ohja det fick hon på. Riktigt fint tryck i traven. Red lite sidvärts för att få med mig bogarna och få henne mjukt och lydigt. Även här riktigt bra. Vidare till galoppen som jag tycker 
är Grållans svagaste gångart. Där har vi mycket att slipa på. Och det är även då allt börjar brista och bli jobbigt.
Till en början gör hon det även bra. Galopperar lite framåt i lätt sist för att rulla igång bakbenen. Men när vi sen ska försöka få dom att bli ännu lite ärtigare och få ett tydligare språng så tycker hon att jag överdriver, haha! 
 
Grållans tidigare svar har varit att bli loj och trött. Idagens värld hos grållan så springer hon nu ifrån arbetet. Är dock mer tacksam för det. Men det blir ändå svårt. Hon blir ist stark och höjer formen lätt och blir strutsig. Eftersom detta är väldigt jobbigt så nöjer vi oss med ett par steg. Men när man är väldigt övertaggad och pigg och att de e mörkt ute plus att de är massa konstiga ljud i skogen så är det svårt att hålla koncentrationen och få till ett par steg, haha! Vi kämpade på och fortsatte med övergångar för att se om koncentrationen kunde bli bättre vilket den blev. I slutet släppte hon loss riktigt fint och hon gjorde ett par fattningar som va tipptopp! 
Nöjd och glad ryttare tycker grållan om för då får man massvis med äpplen!!
 
/ Rebecca 
 
 

Sådär nån dag senare...

Känner att bloggandet inte går så bra som det gjorde till en början. Men samtidigt är det inte så kul att läsa samma visa varje dag. För det är typ så det ser ut. Mycket är sig likt om dagarna. 
 
Men då är det lite extra roligt att skriva om en tävlingshelg eller en bra träning osv. 
 
Just en sån där bra tävlingshelg har de varit. 
Vi har i lördags varit en hel dag i Värnamo med laget. 
Bara grållan som varit med då Lambina fortfarande har de lite lugnt. Hon går men hon tar de lite för vad dagen har att erbjuda. 
 
Grållan började dagen med att hoppa förklass 1,05 vilket hon gjorde strålande. 
Känslan var lite halvbra. våran första inomhus tävling tillsammans och det var skillnad. 
Hon stod emot lite men bjöd på fina språng. Kändes som hon backade av mycket själv och fick rida väldigt mycket. Detta var ändå bra för kunde rida på fina avstånd och själva rundan bjöd inte på många misstag. Men ändå gav känslan lite halv slött och stelt intryck. 
Hon gjorde de hon skulle och va dubbelnolla. Slutade på en 14 plats av 42 starter vilket vi är super nöjda med. 
 
Vidare in i lagklassen. Red som ryttare nummer två. Pch första ryttaren hade ett tråkigt nedslag. Grållan går in känns mer framåt och mycket positivare och sätter ytterligare en nolla. Grymt!!!! 
tredje ryttaren gör de oxå och nerverna börjar hetta till. 
Sitta ryttaren gör de oxå och vi är vidare till omhoppning. Med två andra lag. 
 
In i omhoppningen så va grållan så fin. Så pigg och fräsch och verkligen bjöd på helt underbara mjuka språng. 
Dock stoppar ett missförstånd oss till att bli nollla grållan va helt säker på att ryttaren menade volt och springer förbi hindret. Där sprack allt tänkte jag! 
Hon fortsatte och har under hela dagen. Tre rundor inte varit i en bom. Guld dag och så nöjd!  
Laget slutade 3a denna omgången och delad trea totalt vilket betyder att VI ÄR VIDARE TILL FINAL!!! 
 
Nu lägger vi i sista växeln och satsar allt. Om tre veckor är vi i Växjö och rider final. Så kul. 
 
 

Höst...

Hösten är verkligen här nu. 
Blåser typ storm här ute och vill säga att det är minusgrader i vindarna trots att det är ca +10 grader ute. 
Känns verkligen som vinter.
Därmed är dunjackan på, mössa och vantar. 
 
Har haft två lediga dagar och detta är den tredje. Vill säga att det va väldigt behövligt med lediga dagar efter varann. 
Var ett tag sen nu jag hade det. 
Har hunnit med det mesta under dessa dagar och tom hunnit vila lite. 
Tisdag: storhandlade lite till hemmet så frysen är påfylld och de flesta basvaror finns nu i skafferiet. 
Efter lite mat och en timmes vila så fick mamma, Jonas och jag upp det mesta av staketet så hästarna kan byta hage. 
Detta tog mer tid än planerat så hästarna fick vila. 
För Lambina spelar de ingen roll då hon haft en vecka lite ledigt så en dag hit eller dit för henne gör inget. Hon har även tävlat klart för iår så hon har det lite lugnt. 
Planen för henne är nu lite lugnare period tills vintern kommer då hon är som mig att hon hatar hösten och allt vad det innebär. 
Nu kommer vi köra igång enklare träning och långsikt uppbyggnad för henne inför nästa säsong då planerna är stora för henne. 
Svea är Svea och vila för henne är inget märkvärdigt hon leker just nu pajas och älskar att reta dom andra och gör bus!
Grållan däremot. Hon fick en välförtjänt vilodag efter tävlingen i helgen vilket va bra för henne. Känner ibland att hon går för hårt och att jag borde träna mer grunder på henne. Men det är hjärtat som talar. Hästen är piggare än nånsin och så fin. Så försöker bara intala mig själv och öppna ögonen för att den hästen mår bra och inte alls är trött. Men dessa fyrbenta djur är mina bebisar så ibland blir man orolig fast det inte alls finns nått att oroa sig för. 
 
Onsdag: 
Tog det lite lugnt efter jag och mamma släppt ut hästarna. 
Sen drog jag mig in till granngården och inhandlade det sista till hagen och ligghallen. 
Kom hem och gjorde klart hagen innan jag åt lite lunch. 
Sen fick hästarna gå över och inspektera den nya hagen. 
Det va intressant och väldigt roligt trots att dom gått i den hagen tidigare i somras. Men då utan ligghallen. 
 
Red grållan på ängen och hon va piggare än nånsin, lite kyla och vind i träden satte fart på den lilla vita. 
Fick Om och om säga till henne att nehe nu lugnar vi ner oss och arbetar i lång och avslappnad form. 
Tränade även lite byten och det tar sig mer och mer. 
Men sak jag tror jag måste göra med henne är nog att kika till tänderna på henne. 
Hon äter och mår bra. Men har börjat få tendenser till att bita sig och blöder lätt i munnen ibland. Detta är andra gången det hände. Första trodde jag bara hon bitit sig och nu nån vecka senare hände det igen. Försökt undersöka själv och hittar inga jack eller sår i mungiporna men utan nån form av kunskap själv tyckte jag hon kändes lite vass upp i käken. Så detta måste kollas upp. Tror även det är därför hon kör ut tungan ibland och biter fast för att försöka få bort obehaget. 
 
Lambina fick även jogga av sig lite på ängen vilket hon tyckte var väldigt roligt. 
 
Torsdag: sitter nu och kollar på ett gammalt avsnitt av greys och ska snart gå ner och mocka stallet. 
Hästarna tycker även idag att nya hagen är väldigt rolig och roar sig gott där inne. 
Ska rida ut Lambina en sväng efter lunch och sen longera Svea. 
Ikväll ska grållan få åka och hoppa lite hos Karin. 
Tror det blir mycket gymnastik för att få fart på tassarna på den vita. Uppdatering kommer. 
 
/ Rebecca 
 
 
 

Tävling...

Har egentligen ingen inspiration alls till att blogga. Är så galet trött på folk och fä här i världen som måste yttra sig  för att känna sig bättre än alla andra. Förstår inte hur svårt det kan vara att sköta sitt och skita i andra. Att vilja förstöra för andra för att själv känna sig nöjd, hur är man då skapt i huvudet. 
Blir lite svajigt skrivet och det är nog för att jag är tom inombords.... 
 
Idag har vi iaf varit i Tranås och tävlat. 
Grållan är det som har stått för dagens rundor (Bokstavligen talat) 
Hon är en stjärna. Ställer upp och räddar mig så många gånger. 
 
Vi jobbar fortfarande på att hitta den där känslan tillsammans. Blir lite av och på, lite i botten osv. 
Ryttaren vill ha mer tryck och hästen vill helst göra bäst själv. När hästen vill framåt och ryttaren vill finna avstånd stänger hon av lite och kan bäst själv. 
Ryttaren vill få mer tryck men hästen vill springa, haha! 
Rundorna överlag är fina bra planerade vägar och på filmerna ser det ut att vara fin jämn rytm och ja ser väldigt lätt och okomlpecerat ut. 
Men det är sån grållan är. Hon är egentligen väldigt okomplicerad. Och gör det mesta med lätthet. 
 
Första klassen 1 m 
Fick till dålig framridning kort om tid ocj väldigt stressig bangång. 
Framhoppningen va hon ändå trots stressigt väldigt fin och kom bra hoppade fint osv. 
Bra känsla 
 
In på banan tyckte jag hon va lite tittig mot första hindret. Kändes lite svajig men hoppade på fint. 
Var även lite halv loj i denna klassen. 
Gjorde det hon skulle men fick liksom rida väldigt mycket. 
Nolla i grunden och sen tabbar ryttaren till det och låter hästen gå iväg i alldeles för lång och springig form så sista hindret i omhoppningen får hon med sig. Kom verkligen så fel.
 
andra klassen 1,10
mycket bättre framridning. 
Fick till en mjuk och fin häst med mycket tryck i. 
Hoppade fram superfin på räcket men till oxern blir det knas. Finner inget avstånd alls och hoppar det fel flera gånger. 
Men snällare häst än grållan går inte hitta. Hoppar alltid av snällt ändå. 
Tog räcket ist för att sitta där och trötta ut hästen och gick in på banan. 
Nu va hästen mycket mer på hugget själv. 
nolla i grunden även här. Men drar med mig andra hindret i omhoppningen. 
Känner att hon blir aningen trött in i omhoppningen och då blir hon gärna lite lång och tappar trycket i sprången. 
Väldigt nöjd ändå med denva runda. Kom på en 7 plats med 5 plaveringar och bara 3 dubbelnollor av 20 starter. 
 
Besviken över min instats som vanligt men galet nöjd med hästen. 
 
Fick en bild från dagens 1,10 haha 
Så fin på grållan men den röven kan man photoshoppa bort den, hahaha!!! 
Men som de första jag skrev. Nån kommer iaf snacka skit om den och skratta åt den. Men vem fan bryr sig!!!
 
 

RSS 2.0