Effektiv....

 
Nu börjar det gå bättre igen.
Har fått väldigt mycket gjort idag. 
Fixat med lite kartonger som bara stått, städa iordning och plockat upp så jag kan ta golven och damma av lite på tisdag. 
Longerat Svea, trimmat Lambina och skrittar ut Grållan. 
 
Svea trampade på glatt i snön. jobbade riktigt fint och bara älskar hennes inställning till arbete! 
 
Lambina tyckte det va jobbigt idag och ville mest bara hitta läskiga saker i skogkanterna så hon slapp arbeta. Men hon gick ändå helt okej. 
 
 
 

MOSTER!!!

 
 
Blir ett kort inlägg. 
Precis hemkommen efter en trevlig kväll På regementet och årets höstbaL. 
God mat och trevliga människor. 
Det här brukar vara en av årets höjdpunkter. Men i år blev denna dagen slagen av en helt annan fantastisk sak. 
JAG HAR BLIVIT MOSTER!!!
 
Min fantastiska syster har idag tryckt ut ett mirakel på 3840 g och 53 cm lång. Ett lyckopiller som är så underbart vacker. 
Är så otroligt stolt över min fantastiska syster som idag fött sitt första barn. Visst gör det säkert ont (jag vet ju inte) Och visst är det jobbigt. Men hon har varit så jävla stark hela tiden. Min största förebild! 
Så otroligt glad och från mitt hjärta kommer de djupaste gratulationerna till Lovisa och Rasmus som idag blivit föräldrar. åhh va glad jag är!!! 
 
 
 
/ Rebecca

När man är sådär dum...

Min soffkompis 
 
 
 
Ledig fredag och den har varit väldigt lugnt. 
Har egentligen så mycket jag vill/måste göra. Men har lyssnat på min kropp och tagit det väldigt lugnt. Känner mig inte alls pigg och detta utspelar sig stort i mitt humör. Vet hur sur och tvär jag låter mot mina nära och kära men orkar liksom inte. Nått inom mig är så jä**a trött. 
Väldigt stor lättnad i att dom känner mig väl och vet att jag inte personligen menar något illa. Men ändå. Kan stanna upp och hör inom mig hur dum jag är. Nått jag inte redigt styr över när jag mår såhär. 
Började iaf dagen med att släppa ut hästarna och sen en riktigt god frukost på det med Jonas. 
 
Efter det blev det soffläge framför tre avsnitt av greys. 
 
mår egentligen väldigt dåligt över att ligga still så det blev ju inte riktigt bättre. När klockan var 2 började jag känna att ja va tvungen att göra nått åt dagen. Så gick ut och mockade stallet och till slut vid 16,30 tiden tog jag in hästarna. Hade så mycket planer om att rida Lambina och longera Svea. Men så blev det inte. Skulle upp och göra nån macka för att orka men somnade ist i soffan helt död efter 2,5 h mockning och fix. Fick tillslut i mig lite mat och beslutade mig för att hänga med ner till stallet trots att de andra tyckte jag skulle vila. 
Men men det är ändå de där fyrbenta som får än att må bra. Camilla kom och vi red ut en sväng. Så Lambina har iaf gått. Svea fick vila. 
 
Tog även ut och kollade grållan som har blivit så mycket bättre i benet. Ingen hälta i skritt eller trav så det va väldigt skönt. I helgen blir de nog lite skritt i skogen. 
 
Imorgon väntar höstbal på regementet. Hoppas nu att jag kan piggna till och njuta av morgondagen. Flätorna är gjorda i håret så det inte är en svutoklump imon, haha! 
 
/Rebecca 
 
 
 

Vinter....

 
Här kommer lite uppdatering om det mesta!
 
Grållan blev ju som sagt halt i lördagskväll. 
Under måndagen hade jag vidare kontakt med veterinären och vi började väl båda bli lite oroliga över möjliga sprickor i hälbenet. 
Då beslutade jag mig för att ringa till klinik och vidare få mer råd. Det va min veterinär som tyckte jag skulle ringa vidare. Så det gjorde jag. 
Och fick lugnande besked att vi skulle fortsätta avvakta. Då hon inte uppvisar några skakningar, svettningar eller feber så är det nog inget värre än en rejäl jävla smäll. Vilket självklart gör väldigt ont. 
Fick råd som promenera, vara ute i mindre hage och hålla koll på Temp. Grållan själv verkar ha tyckt om att jag masserar runt ikring för att få ingång blodcirkulationen. Råd som vi gjort sen vi upptäckte skadan och som lugnar själen ännu mer. 
 
Idag är det tisdag och egentligen har det inte gått många dagar alls. Men så mycket har hänt. Nu skrittar hon helt normalt. Svullnaden på själva hasspetsen är nästintill helt borta och rör sig neråt i skenan. Vilket låter konstigt i mångas öron men är väldigt bra! Det betyder att svullnaden rör sig neråt och kommer försvinna ut i hoven. 
Knappt ingen hälta i trav mest stelhet. 
Vi fortsätter att massera och promenera! Och till helgen kanske vi kan ta en skrittrunda i skogen om läkningen fortsätter i samma raketfart. 
Grållan börjar tycka att promenera i trädgården inte är speciellt roligt. Och märks att hon vilat i några dagar nu då hon börjar bli på helspänn, haha! 
Hon vill mest stanna vid äppelträdet och mumsa!! 
 
Nu när grållan inte går så värst har jag passat på att lägga lite mer tid på Lambina. Hon har skrittat nån dag och idag tog vi ett enklare joggingpass i snön på ängen. Så mysigt!!! 
Vilken energi hon har. Märks att "vilan" har gjort mycket gott hos den lilla hästen. 
 
Har idag även inhandlat ett par helt underbara mysbyxor på jobbet. Dom är inte vackra och har knappt ingen passform. Men tyget är i fleece och helt underbart mysiga och varma. För 79kr är det helt värt det!!! 
 
 
 
 

Tur i oturen....

Helgen blev inte alls som vi planerat.
Grållan skulle igår hoppat lagfinalen i Växjö. Men i lördags upptäckte vi hälta på vänster bakben. 
Det var när jag skulle ta ut och göra henne iordning. Ledde ut henne i gången och skulle spola hennes svans. Påvägen in när vi skulle vända runt ser jag att hon liksom ser väldigt stel ut. Tar ut henne igen och visst hon är halt.  
Tar in henne igen och försöker lokalisera hältan och vad som kan ha hänt. 
Hon har ju varit så otroligt fin i veckan. 
Ja och självklart har någon antagligen lyckats på in en pärla på hennes has. 
Det har antagligen hänt precis innan vi tog in dom. För ingen större svullnad men värme. 
Och desto mer timmarna gick desto mer svullnar det. 
Besvikelsen rinner över mig och jag blir självklart väldigt ledsen. 
Blev helt tom inombords. 
Gick upp till huset och åt lite och lugnade mig. Inser fakta och tar beslutet att inte ta den andra hästen utan avanmäla och stanna hemma. 
 
Vilken vi under senare på kvällen och morgonen var väldigt glada över. 
Snön bara vräkte ner och min stallkompis körde fast med vanlig personbil senare på eftermiddagens. 
Så köra släp här hade inte varit nått att rekommendera. 
Tur i oturen. 
Tre lag av 7 ställde in och åkte inte. 
 
Idag är grållan fortfarande halt. Men hon blir mycket bättre av promenad och kyla. Så något allvarligare är det inte. Hon är pigg och glad och vill vara ute.  Vi avvaktar men har lite kontakt med veterinär. Så får vi hoppas att hon piggnar till inom kort och är på banan igen! 
 
 

Ledig dag...

 
 
Hänt lite sen sist...
Fortfarande bara Grållan Som trimmar på hårdast av alla hästarna. Till helgen väntar finalen så det har varit mycket fokus på henne. 
 
Var i förra veckan och hopptränade med grållan för Sofia. 
Var linjer som stod på schemat och i slutet blev det en bana av det. 
Varierade avstånd och en och annan lite klurig sväng. 
Grållan hoppade fint som vanligt och gjorde precis allt rätt som hon skulle. MVG till henne! 
 
I övrigt har mörkret börjat falla mer och mer. 
Införskaffade mig därför en riktigt bra pannlampa på jobbet. Grymt bra och starkt ljus. Så i veckan har vi trimmat för fullt på fältet i mörkret. 
Grållan har gått från klarhet till klarhet. 
Börjar släppa efter riktigt fint och slappnar av mer och mer. 
Väldigt nöjd med ridningen på henne. 
I helgen började vi även lägga in lite tuffare dressyr då jag tycker formen, avslappningen, lydigheten och framåtbjudning har blivit så mycket bättre. 
Blev då mycket sidvärts och nedsittning.
Och i söndags började vi lägga till riktigt fina fattningar från halt och skritt. 
Grymt jobbat av grållan men det märks att det är jobbigt. 
 
Igår var vi och hoppade lite för oss själva i markestad. Planen var markarbete och försöka få upp trycket i sprången på henne. Få in mer rygg i hoppet. 
Känslan var som vanligt, hon gör allt rätt men det där lilla extra kommer aldrig. 
Blev lite frustrerad på henne och känner att vi kan liksom inte hoppa högt jämt. Känns som man måste verkligen ställa nått ivägen framför henne för att hon ska trycka till och hoppa. 
Jag förstår oxå att detta tar fruktansvärt lång tid. Men blev lite frustrerad på henne. Mamma filmade endel och visst när jag tittar så är det inte så illa. Men vi jobbar på. 
Hade mycket travbommar, lite studs osv. 
Klämde in ett räcke efter tre galoppbommar. Mamma höjde upp till 1,20 och visst hästen kan ju hoppa, haha då handlar de om att piloten inte ska spela Allan uppe på ryggen i sprången och försöka sitta kvar. 
Känns iaf het okej inför helgen. 
 
Idag stod klippning på schemat. Och även en massa massage och gos. 
Hon är för go den där hästen!!! 
 
/ Rebecca 
 
 
 
 

RSS 2.0