Inte våran dag....

Idag hade vi verkligen inte bommarna på våran sida.
Grållan gick första klassen som va 1 m i lagklass. Hon va väldigt fin och taggad på framhoppning. Nästan lite för taggad. Väl inne på banan så hoppade hon fint. Fick med sig två bommar som inte alls är likt henne. Första nedslaget kom sent på banan. Hinder nummer 7 en oxer kom lite nära och hon tog frambommen. Kände då att nu måste jag gasa så vi får en bra tid om mitt resultat räknas. Vi hade redan en 4 felare i laget. Fick upp tempot jättebra men fick med mig bakbommen på sista oxern. Fan i helvete va tanken. Efteråt kände jag att allt var förjävligt. Dålig ridning och allt va bara Piss. Men jag var snabbas och rätt överlägset, haha!!! 
 
Vidare in i 1,10. Grållan va lite tröttare och lite mer kontaktbar. Visade fina språng men fick även där med sig två bommar. Första nedslaget kom på samma oxer som i 1m men då med bakbenen på frambommen. 
Sen kom nästa på oxern ut i kombinationen. Blev lite lång in och fick tajt mellan så det va väldigt befogat! 
 
Lambinas tur som har gått och vilat hela dagen va super fin på framhoppningen men på banan blev de kaos. Helt galen och sprang igenom banan. Tre bommar och en volt så 16 fel totalt. 
 
Kände hela vägen hem fyfan vilken dålig dag denna glömmer vi direkt. 
 
Kollar igenom filmerna och allt börjar lägga sig. Visst är det surt. Men Grållans rundor är för de mesta bara otur och två egentligen riktigt fina rundor med bra flyt och fina vägar. Glömmer dagen och lägger de på rutinkontot tänker om och klappar mig på brösten och intalar mig själv att jag kan det här! Nu jävlar taggar vi om ist! 
 
/ Rebecca 
 
 

Redo...

Nu är vi redo för morgondageN, Ah eller nästan.
Det är bara jag själv kvar innan sängen väntar.
Hästarna är badade sakerna putsade och packade för imon drar vi till bratteborg.
Både Lambina och Grållan ska med.
Grållan går 1m lagklass och 1,10 efter.
Lambina går 1,10.
Känner mig riktigt taggad så detta ska bli kul. 
 
Kort inlägg idag för måste fortsätta in och packa iordning mina kläder och fixa fika för att sen duscha och sova. 
Avgång kl 8 imon så det blir ändå lite sovmorgon! 
/ Rebecca 
 

Svea...

lång arbetsdag med ingen form av energi.... 
Är så jävla trött i kropp och knopp så inget vill fungera. 
Min rygg har även den sagt ifrån. Fick sittandes plocka upp bananerna för att jag inte kan böja mig, haha. Tur att våra kunder är sp förstående och tyckte jag var smart!! 
 
 
I övrigt har det varit Sveas dag. Den lilla flickan har fått stå i fokus och får en extra stor guldstjärna idag. 
Första gången hon skulle ut på äventyr själv. 
Gick rakt på släpet hemma. Va lite oroligt till en början. Krafsa, ville vända sig och tyckte de va allmänt tråkigt där inne. Men gav med sig fint efter en stund. 
Väl framme hos Karin va hon coollugn. 
och sen under hoppningen så va hon super duktig.  Nu har fisungen börjat hoppa på riktigt och visar fin teknik för framtiden. Så glad. 
Gick rakt på släpet igen och stod väldigt snällt hem. Så duktigt! 
 
Nu är vi hemma och jag ska slänga mig i duschen för att sedan sova. Skakar så trött är jag. Men imon är en skata arbetsdag innan jag får lördag och söndag ledigt! 
/ Rebecca 
 
 
 
 
 
 
 

Galet trött...

 
Usch och fy nu är hösten här på riktigt, fick skrapa rutorna på bilen i morse....
Märker det rätt väl är helt galet trött, haha om det nu är därför. 
Jobbat mycket och fått hoppa in lite extra så många dagar i rad har det blivit. 
Jobbade även hel helg på massa timmar så förklaringen kan ligga där oxå. 
Nu har jag två dagar kvar till en ledig helg som väntar. 
 
Hästarna går från klarhet tull klarhet!!
Lambina som dock verkar hata hösten lika mycket som mig har varit lite tvär den senaste veckan. 
Inget allvarligare än att hon haft lite åsikter i ridningen och känts lite loj i kroppen. Börjar komma ur det där mer och mer. Men släppte brunst i början av veckan och då kom pmsen tillbaka, haha!
 
Var iväg och hoppa igår och då är hon för go då släpper de mesta när man får åka iväg och visa upp sig. Hoppade strålande bra och va redigt på hugget. Tror den damen saknar tävlingarna så det känns super inför helgens start. 
Tränade inte på något vidare satte tre väldigt simpla hinder på var sin linje och hoppade en liten bana. Klippte i fint och visade fina språng. Riktigt nöjd! 
 
Grållan däremot. Hon verkar vara redigt på hugget! 
Känns som den där hästen är inne i något lyckorus. 
Varit riktigt taggad vid ridning tom visat några glädjeskutt.
Verkligen hittat knapparna på henne nu och börjar känna att den fina formen sitter. Riktigt kul. Hon var oxå och hoppade igår. Lite svår reglerad i början. Loj och när hon väl går fram så lyssnade hon inte tillbaka. Så de va lite av och på till en början. Kände på några högre språng inför helgen och desto mer vi hoppa desto bättre gick det. 
Testade även svängarna till helgen och jäklar va hon kan!!! 
Riktigt rolig träning och tror hästen tyckte desamma. 
Även hon visade nångra riktigt fina språng, väldigt kul. 
 
Idag har båda gått på fältet. Lambina mycket kodition och rakställning och koll på bogarna och Grållan låg form och positivt tänkande. 
Lambina hon va glad och gillade dagens pass men stjärnan går ändå till grållan som somsagt bara går från klarhet till klarhet. 
Börjar även svikta riktigt fint på steget och få fram ett riktigt steg. Så himla kul med sån utveckling för oss båda. 
Galoppen är fortfarande aning svag men oj va hon är duktig. Så kul!!! 
 
Gick och köpte en kamera till släpet oxå. Så nu kan vi hålla koll på dom små busarna, haha!!
 
 
Imon blir det vila för dom äldre och den lilla skitungen Svea ska åka till Karin och löshoppa!! Spännande!!! 
 
/ Rebecca 
 
lägger in lite halv dåliga bilder. 
 
 
 

När allt vänder...

Som jag skrev igår om Grållans dåliga ridtur så trodde Jag bara på en dålig dag och det va precis var det var. 
Idag var hon den stjärna hon är. 
Tog fram mina nya bommar och hade tre upphöjda bommar med studsavstånd. Hon fick lätt lunka över dessa några gånger vilket hon till en början gjorde halvbra. Tyckte mest de va kul med hinder och sprang hellre igenom dom, haha! 
Men med lite samling och fokus på sin uppgift så gjorde hon detta prima fint. Efter det hade jag snett igenom enkelt men för vissa lite svårt bara en travbom till ett kryss. 
Känslan på grållan var att detta va super nyttigt. Att inte komma i galopp och kunna springa utan behöva trava och trycka ifrån va något hon behövde. 
Med det är väl det enkla vi oftast glömmer bort. 
Till en början va det halvlojt och hon förstod inte riktigt. Gjorde de hon skulle men trasslade till det lite för sig själv och fick inte det där avtrampet och kraften i språnget. 
valde att lägga upp hindret lite högre och plocka bort bommen en gång för att få det till ett språng. Hoppade super och lyssnade jättebra. La tillbaka bommen men lät hindret ligga kvar som ett räcke och ojtjena. Nu förstod hon helt plötsligt vad det handlade om och finare språng har vi inte gjort innan. 
Efter det la vi ner till ett kryss igen och började om på nytt. Hon förstod sin uppgift denna gång och glänste. 
Är så nöjd med dagens styrkepass på den vita. 
Testade även idag att rida bettlöst  Vilket jag ska göra oftare. Sökte sig till en djupare form och som sagt va superfin!!! 
 
Lambina är bara den Gud hon är. Behöver inte säga det igen men älskar den hästen. Gjorde samma sak med henne och hon gör så otroligt härliga luftiga språng. Är manisk. Lyssnade jättebra och allt gick kanon. Henne har jag inte mycket att klaga på mer än att vi kanske ska träna mer på att hoppa små hinder med mjukare form och lägre nacke så hon får upp ryggen och arbetar mer med magmusklerna i sprången. Men aja det kommer. Hon är en stjärna i mina ögon i vilket fall. 
 
/ Rebecca 

Guldstjärna....

Svea får stor guldstjärna idag. 
Skrittat runt med matte på ryggen utan att bry sig. Undrar när helvetet ska braka loss. Men änsålänge håller vi tummarna, haha!
Lambina har hittat tillbaka till sitt rätta jag igen. Har gått super fint på fältet idag. Mycket framåtbjudning och en utmärkt galopp. Så kul. 
 
Grållan få tummen ner idag. Första gången sen hon kom som jag kände att jag inte fick igenom nått. Så jag ska väl egentligen inte klaga på henne, haha!
Men idag var de ingen bra dag. Va allmänt stirrig tjaffsig och ville inte alls som jag ville. Hon har tagit det lite lugnt i helgen och inte haft någon större press på sig. Så antar att det är därför. Hon blir ju lätt lite stel, de va allt va hon va idag! 
Jobbade på super fint i skritten så trodde de skulle bli ett toppen pass. Men icke, väl i trav så började hon Tjabba. 
Var även på ett nytt fält idag så kan ha funnits anledning där oxå. Det positiva i det här va att hon va väldigt pigg och galen. Ville gärna skena över fältet. Så det är vi glada över. Men minus åt tjaffsigheten. 
känner ingen större oro för vi alla har dåliga dagar och den där vita springaren har gjort mängder med framsteg så det är nog bättre imon igen. 
Hoppas vi på!!! 
 
Blir tidigare start imon på jobbet än väntat. Frukt och grönt inventering står på schemat så börjar 06,30 ist för 07,15. 
Så bäst att man hoppar in i duschen och lägger sig nu. 
 
/ Rebecca 

Träning...

Oj vad jag älskar mig häst! 
Vi är så långt kvar men har kommit så långt. 
Är just nu lite ur form och känner att tjurigheten har satt sina spår i träningen. 
Har inte redigt blivit den ridning och lydnad den senaste veckan och det visar sig så snabbt på Lambina. 
Var allmänt galen under kvällens hoppning. Springer gärna på tvären eller vill inte alls komma ut i hörnen och få fina vägar. Utan hoppar ovh studsar mest.
Blir tuff och hård ridning av detta men med största tanken i att göra det vi ska och ha kul. 
 
Hon gör det väldigt bra och har ändrat sig väldigt mycket på de senaste halvåret. 
Hoppar så mycket bättre och har större koll på sin kropp. 
Idag tränade vid trippelbarr vilken lambina bara hoppat på tävling och gjort det dåligt. Ryttaren har inte visat vägen ordentligt och hon har då hoppat av på tok för tidigt och dragit med sig bakbom. 
Dock fanns de inget idag som visar på orutin utan hoppade de toppen. 
Hade även en serie med tre räcken. Ett galoppsprång mellan första och tre språng till sista räcker. 
Vilken hon gjorde så fint. 
Med tanke på piggheten idag så fick hon det väldigt trångt när hindrerna började komma upp i höjd men löste det fint och va inte i en bom. 
 
Galet nöjd med hästen!!! 
Och vi känner oss väldigt laddade inför kommande tävlingar. Nu ska bara mer stryka och lydnad sitta så kommer detta bli toppen. 
Höjden är de inga problem med längre och är så glad att hon börjat hitta sig själv i denna uppgift. 
 
 

Fredag...

Dagen har gått nästan enligt plan. 
Har hunnit med de jag skulle iaf. Dock sitter jag här kl 20,15 och har precis kommit upp från stallet. Så den där långa fredagskvällen blir inte så lång. Men en stund iaf. Tacosen väntar så ska strax hoppa in i duschen. 
 
Lambina har iaf sprungit i skogen idag. Och va väldigt mycket lyckligare där än på dressyrbanan, haha!
kul iaf att glädjen är tillbaka. Fick igenom eller och annat ändå men hon fick springa av sig iaf. 
 
Vidare till mormor för gofika och kolla av hennes nya möbler. Och måste säga att den kvinnan har stil. Hennes soffa var så fin. 
Mysigt med massa prat och skratt. 
 
Hem och in med hästarna för att sen köra grållan till ridhuset och hoppa lite. Hon skötte sig fin fint och fick till ett par riktigt fina språng med tryck från tårna. 
Nöjd med dagen trots att mitt humör inte är på topp och att jag mår halvbra så känns de som en bra dag. 
Kommer på mig själv när Jag går och surar och har ont. Men kom igenom dagen på de sättet jag ville så det var bra iaf. 
Undrar när den där tanden ska ta och ge sig. 
Nu duschen sen film och tacos mys. 
/ Rebecca 
 
 
 

Allmänt dålig dag...

Dagen idag har spenderats med värk! 
Vaknade och kunde knappt gapa. Min ena visdomstand spelar mig ett spratt. Halva är uppe och syns men den andra halvan försöker väl sig på att titta ut. Vill helt ärligt säga att den inte är snäll. Dom som har samma problem förstår mig nog. 
Tyvärr har den nog inte bara dragit med sig värk utan antagligen en massa skit med. Tror det blivit infekterat och detta bidrar till svullna halsmandlar feber och värk upp i örat. 
Funkar änsålänge helt okej med vanliga värktabletter så avvaktar ett par dagar till innan jag ringer tandläkaren. 
Lever just nu på fil till frulle och soppa till lunch, haha!!!
Med detta så gick jobbet halvbra. Lyckades göra det jag skulle men skippade lunchen och gick hem en timma tidigare. Väl hemma proppade jag i mig mera värktabletter och somnade en stund.
 
Mera soppa till middag och ut till hästarna. 
Orkade bara rida en häst idag och det blev Grållan. 
Trimmade båda igår och satte lite extra press på GrållanS form. 
Detta gav stort resultat idag. 
Mycket mer liksidig och kunde behålla rakriktningen och ligga kvar på yttertygeln. Riktigt fin idag. 
Hade de lite tuffare igår och kände att vi knappt kom till någon lösning. Stretade mest emot och ville inte alls förstå att man ska stanna på yttertygeln och böja igenom runt inner tygel och skänkel. 
Men idag var det stor skillnad  Hade med sig bogarna mer och kunde behålla formen i övergångarna. Byterna vill inte helt falla på plats men hon gör dom bättre. Blir gärna lite springig och stressar mest iväg. Men det kommer med tiden det med. 
Lambina fick vila idag. Gick ett hårdare pass igår. Fortfarande väldigt matt och sur. Tror hon som sagt har det lite jobbigt med pälssättning och fällning nu. Samtidigt som det just nu är jättevarmt och kvavt. Så hon fick en vilodag. 
Dock har jag skrittat runt lite på min underbara svea som gör livet så enkelt. 
Tar det mesta med ro! Stor guldstjärna till henne! 
 
Imon är det fullspäckat schema om jag får bestämma. Om tanden bestämmer så vet jag inte. 
Ska rida lambina på morgonen. Mocka och fixa stallet för att sen mysa och luncha lite hos mormor. Kolla in hennes nya möbler som hon haft på tok för länge för att kalla nya men jag har inte tagit mig i kragen och varit där, dålig stil av mig!!!! 
Men nu ska jag äntligen göra det och de ska bli så mysigt. Jonas följer oxå med. 
Efter det ska jag lasta in grållan och åka och hoppa lite själv i markestad. Får nu se hur detta går, haha! 
För att sen ha en fredagskväll med min underbara sambo. Hoppas allt går enligt plan. Va riktigt längesen jag och han hade en fredagskväll tillsammans. 
Med detta så säger jag godnatt. Var allt för idag  
 
/ Rebecca 

Söndag...

Vilken dag det har varit idag. Hästarna har gått kanon. Har även fått allt från stallet tvättat som skulle tvättas. städat av och torkat golven osv.
Känner mig riktigt duktig. 
 
Nu har bonnen äntligen slått ängarna så ikväll har vi trimmat där. 
Lambina va först ut. 
Riktigt fin och fick igenom det mesta. Kämpade mycket med högersidan och tyckte hon släppte fint. Var dock lite loj och tjurig men vi är i pälsfällning och pälssättningstider så det är förståligt just nu. 
 
Grållan gick sen och satte ett sånt pang pass på henne. Formen börjar sitta riktigt bra och hon kom även ner i lång och låg form vilket va super kul. 
Tragglade lite med vänstersidan som är hennes svåra sida och bitvis släppte hon redigt fint. 
 
Två riktigt bra pass idag. Man känner sig riktigt nöjd som ryttare. 
Efter det va de Sveas tur. Longerade och sen hängde vi lite. Och har idsg för första gången slängt över benet och tagit dom första stegen sittandes. 
Men sån snäll liten stjärna hon är. 
 
Detta får sammanfatta dagen. Imon jobbar jag kväll så ni får klara er utan uppdatering, haha!
/ Rebecca 
 

Tävling...

 
Idag har vi som tidigare nämnts varit och tävlat. Platsen var norrahammar/tabergs ridklubb. 
Grållan och jag startade bara en klass och lagets alla ryttare kom till start så vi fick inte rida med där. 
 
Nog om det så gick det kalasbra idag. 
Grållan går in och gör precis allt som hon ska göra. Dubbelnolla!
Men den där ryttaren måste ta och lära sig vägarna och rida omhoppning bättre. 
Sista i grunden var en kombination och efter det fick jag hjärnsläpp och vägen till första hindret i omhoppningen blev väldigt lång. 
Fick där med sämsta felfria tiden men kom på en 11 plats av 32 startande. Inte helt fel ändå. 
Som jag även tidigare nämt så blir jag sjuk nervös när det är så enkelt. Jag hinner tänka så förbaskat mycket längs banans gång. Tappar därför bort mig helt. Förstår inte varför men det är mitt problem när jag nu sitter på en häst som på dessa höjder gör allt så enkelt. Är ju inte van vid detta, haha!! 
Så nu ska här tränas omhoppning och banor hos ryttaren. 
 
Men oj va dum man är som människa. Sitter nu som sagt på en häst som gör de så enkelt. Har för första gången nått serverat framför mig och jag är missnöjd idag. Absolut inte på hästen utan på mig själv. Vet ju vart jag skulle och vet hur man rider. Men bara för att det börjar gå bra så nöjer man sig inte. 
Hästen har iaf varit helt fantastisk. Och vi ser fram emot många fler fina rundor framöver. 
/ Rebecca 
 
 
 
 
 
 

Förberedelser...

 
 
Blev inget inlägg igår. Va fullt upp hela dagen. 
Först jobb till 16 sen vidare hem. Fixa iordning mat och sen ut till stallet. 
Igår tog vi släpet och både Grållan och Lambina fick åka till ridhuset. 
Lambina fick gå lite gymnastik/markarbete. Skötte sig helt okej. Va lite tjurig och blev trött mot slutet men gjorde de hon skulle. Började med travbommar vilket hon gjorde strålande fint. Lungt med fin bärighet och höga fina lyft. Stor tumme upp. fortsatte sen på en linje bom- 3m räcke 3 m- bom 6,5 m räcke - 3 m - räcke. Riktigt nyttigt för den stora hästen. Inledde superfint. Men blev tjurig/trött mot slutet. Men ändå nöjd. Hon börjar bli riktigt fin och rapp i benen. 
 
Mamma red fram Grållan åt mig under tiden. 
Eftersom hon ska tävla imon så tog vi tillfället i akt och trimmade dressyr. Som vanligt lite stel till en början men släpper allt snabbare för var gång. Det som är så roligt med henne och som underlättar så mycket är att hon är blivit så positiv framåt. Riktigt pigg och fräsch framåtbjudning. Tränade till en början lite framdelsvändningar för att få loss bogarna. 
Är fortfarande lite "strutsig" i halsen och vill inte redigt komma ner i djup form. Men vi jobbar på och tycker i hästväg (haha) att det blir bättre och att vi hittar knapparna tillsammans. 
Har änsålänge inte velat sitta ner på henne eftersom hon är lite stel och spänner sig lite. Men igår testade vi. Och oj va rörlig hon är i ryggen. Fick hålla i mig för att sitta kvar i traven, haha!! 
Men med detta så ser vi ljust på dressyrdebuten. 
 
Väl hemma så va det bara att packa in sakerna och duscha och direkt i säng. 
Inventering stod på schemat idag på jobbet och klockan ringde 03,30!!!!!! Så därav inget inlägg igår. 
själva inventeringen gick toppen bra och vi va klara i god tid och kunde öppna butiken innan utsatt tid. Så det va skönt. 
Tog en liten tupplur när jag kom hem och ikväll har vi haft klassiska förberedelse dag inför tävling. 
Nu är allt putsat och hästen är badad. Det är även packat och släpet är kopplat. Så nu är vi redo. 
Blir inte dödstidigt imon som tur är. Beräknar på att åka 07,45 så är vi i bra tid framme. 
Innan jag säger godnatt för idag så bjuder jag på lite bilder från gårdagens vistelse i ridhuset. 
 
/ Rebecca 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0