Våååår!!

Har även idag njutit av vårvädret som har nått Danmark. Strålande sol och en 6-7 plus grader. Inget att leka med och det är helt underbart.
Det är ljust när jag vaknar och ljust när vi slutar jobba.
Finns inget som får mig på så bra humör som sol och värme just nu. Det piggar upp än och alla dessa vårkänslor flammas upp i kroppen.

Emma va iväg på träning på förmiddagen så josse och jag tog tummen ur röven och passade på att inviga detta väder med årets första uteritt :)))
Va lite halt på sina ställen i skogen men vi klarade ut det på bästa sätt.
För att fira känslan ännu mer att våren är påväg så tog vi vårat lunch kaffe och gick ut och satte oss mot stallväggen i stekande sol. Redigt skönt :)

Ridit Bolfi velvet och lama idag. Pigga och glada hästar. Två av dom har vilat en vecka så dom hade samma pigga vårkänslor i kroppen som jag. Bolfi körde några fina språng i ridhuset. Hehe.
Eftermiddagen rakade jag en häst helt och två blev lite små friserade där det var missat innan. Imon är det film inspelning på g så då måste hästarna vara tipptopp ;)
Kvällen i ära så har vi kollat på bra film ätit god mat (paj, sallad, Parma skinka och sås) a la emma Wallander. Super gott. Sen blev det efterrätt (kladdkaka, glass och jordgubbar) a la Josephine Tjernlund ;) redig go kväll.

Nu säger jag god natt och taggar film dag imon 23 hästar är det som ska filmas ;)

Tjingeling/ Granathen

https://cdn3.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d2fc6ddf2b3055b9b1798.jpg">https://cdn2.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d2fc6ddf2b3055b9b1798.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d3058ddf2b3053f722a6f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d3058ddf2b3053f722a6f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d3085e087c37974441b5a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d3085e087c37974441b5a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d30929606ee70a11c252a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d30929606ee70a11c252a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/524843/7-3/pic_512d30949606ee7045ac8b28.jpg" class="image">


Ledig vecka!!!

Haft mig en ledig vecka men Gud den har gått lika fort som en vecka gör här i Danmark. Det säger bara vipps så är den över.....

Har varit nere i Skåne och testat på lite nya saker och får se vad som händer i framtiden och vad man bestämmer sig för.
Det gav mig mycket. Varje steg jag tar så lär jag mig något nytt.
Ny vecka och går in på mina sista veckor här i Danmark. Det börjar kännas lite tungt faktiskt. Kommer bli några tårar och tråkigt att känna detta ställe. Känner att man har det ändå väldigt bra här. Lite bortskämd med fint boende trevliga människor och god mat.

Var även på hockey igår så rösten var lite krasslig när man vaknade i morse.. Haha kommer bli många matcher när jag kommer hem så hoppas hv tar sig ända till slutspel... Saknar hockeyn som tusan..
Dom förlorade igår tråkigt men spännande match som gick ända till straffar.
Dags att sova imorgon ska det klippas hästar :)

Tjingeling / Granathen


Ny vecka nya möjligheter!

Då var det måndag morgon och jag var uppe med tuppen. 06,40 ringde klockan och jag vaknade lätt som en plätt.
Upp och byta lite tvätt och bädda sängen göra det sista klart för en timmes jobb och sedan packa klart och duscha.
Hemfärd väntar sen. Och imorgon bär det av mot provjobb och några spännande och lärorika dagar har jag framför mig.
Ska försöka att hinna med att åka till min älskling i kväll :) se om hon är lina sugen på en ridtur som jag är!!!!

Igår red jag cooper, velvet, Bolfi och akinthos :)
Fick hoppa velvet och akinthos lite grann och båda var snälla och fina :)
På kvällen bjöd Merete på super god lasagne. Tror jag åt det i skolan senast. Super gott och så skrattade vi gott till filmen Ted... Haha!

Idag får söta Bolfi göra bloggens bild... Söta bebisen som jag gillar så <3

Tjingeling/ Granathen


Lördag morgon!

Lördag morgon och jag gick upp klockan 05,30 för att hinna piggna till lite. Ligger nu uppe i sängen i lastbilen påväg till tävling :)
Emma har 4 hästar med och josse 1.
Hoppas på bra rundor och inte en allt för sen och kall dag.
Köldbölderna blev bättre ett tag men nu är dom värre igen så får hoppas att denna dag inte gör dom ännu värre :)
Hela jm horses är med i lastbilen så fullt ös medvetslös kör vi idag :)
Smulan är nu hemma i Sverige och jag saknar henne mer än något men får träffa henne i veckan som kommer då jag ska hem. Hoppas jag hinner åka och säga hej till henne iaf :)
Mycket nu på tisdag provjobb några dagar och sen tillbaka till Danmark för att jobba mina sista veckor här :/.
Ledsamt men kul att gå vidare i livet :)

Dags att vila ögonen några minuter för att sedan kötta en helgdag på tävling.

Tjingeling / Granathen


Fina hästar!

Igår så fick josse en elak framhov på sin fot och blev där med handikappad idag och sjukskriven från ridandet. Det betyder att jag har idag ridit 8 hästar och det hör inte till vanligheten.

3 stycken hann jag med på förmiddagen. Hade skrittmaskinen och annat med så blev bara tre. Monkey love, Apelle och whisper. Alla skötte sig fint. Men whisper har jag aldrig ridit innan. Det är en dressyr häst. Och jag har börjat sitta mycket i dressyr sadel på sista tiden. För att träna mig själv och även komma åt hästarna lite bättre. Den hästen är iaf en dressyr här och oh ja det märkte rebecca mycket väl. Tänkte testa en ökning och fy sjutton vilken fin häst. Och med tanke på att den är rätt omusklad så kommer den var helt sjukt fin när den bygger lite...

Efter lunch blev det 5 st. Snygging, Bolfi, velvet, Luca och Woody :)
Alla helt okej fina och tycker att det gått väldigt bra idag. Har dock sjuk träningsvärk efter att jag pressat Bolfi pch Apelle några dagar i dressyr sadel och kan bara tänka mig hur det kommer kännas imon när jag red 4 hästar av 8 idag i den sadeln. Josse skulle iaf rida imon så kan jag åter hämta mig lite ;) hehe
Dock är det dressyr träning för Henrik imon och vill kunna pressa på den så får hoppas att jag är redo :)
Bra dag och är helt slut så fast att klockan bara är 21 så ska jag ta och sova :)

Tjingeling/ Granathen.

Bilder på whisper och en ny D-ponny!


Nya äventyr!

Veckan har gått fort och vi är redan på lördag kväll.
Dagen har spenderats på tre häst ryggar, sadlat upp en massa ponnyer till kunder och rakat en häst. Har även gjort det vanliga som skrittmaskin, halma och fodra.
Ridit Bolfgang, snygging och cooper :)
Igår gjorde jag det som jag fruktar allra mest. Pratat med min chef och sagt upp mig!
Tycker det är så sjukt jobbigt att prata om sånt och tappar då allt mitt självförtroende. Vet aldrig hur personen i fråga ska reagera eller hur jag ska lägga fram orden på bästa sätt.
För alla som undrar varför så är det inte för att jag inte trivs. Tvärt om. Vill ut på nya äventyr och känner att jag är lite klar här. Det är ett toppen ställe att jobba på. Trots att teamet är litet så är det underbara människor att jobba med som visar stor tacksamhet. Nöjd med min tid här och kan inte mer än tacka folket och hästarna här för allt dom har gett mig utvecklingsvis.
Har lite mer än en månad kvar och känner verkligen för att lägga i en extra växel och glädjas åt den tid som är kvar. Nästa vecka far jag hem för lite nya äventyr. Ska på ett provjobb, spännande och kul :)

Igår åt tjejerna och jag tacos och myste till det ordentligt. För övrigt har vi fint väder men ändå kallt...
Idag blir det tidigt i säng för att sova lite längre och vara extra pigg :)
Dags att sätta fart med de sista. Motionera hästen, äta och duscha!

Tjingeling/ Granathen

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/524843/images/2013/pic_51168c14e087c317baf85402.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/524843/images/2013/pic_51168c14e087c317baf85402.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/524843/images/2013/pic_51168c209606ee35ef15961c.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/524843/images/2013/pic_51168c209606ee35ef15961c.jpg" class="image">


Hard work, work!

Jaha då var man tillbaka i sin vardag igen. Första arbetsdagen och en ny vecka i februari har inletts.
Hoppas även denna månaden springer iväg i all hast och att våren snart kan välkomnas här i Danmark.
Vill ha sol, fågelkvitter och busiga hästar nu :)

Dagen har gått fort. Vaknade och gick upp skapligt. Två praktikanter kommer vinglandes ner för trappen och jag presenterar mig för dom för att sedan dricka upp mitt kaffe. Två stycken tjejer från Piteå. Dom ska vara här i tre veckor. Skönt att få lite hjälp med alla sysslor och även trevligt att träffa nytt folk och hoppas dom får tre lärorika veckor.
Josefine har även hon börjat nu så vi är full styrka i stallet. Och detta har visat sig idag :)
Hela 30 hästar har vi fått ridna idag mycket bra jobbat.
Själ. Red jag tre på förmiddagen och sen har jag bara gjort det vanliga. Monkey love har blivit av med lite päls och andra småsaker. En vanlig dag är på JM horses :)
Red velvet som hade stegrat med en av praktikanterna igår. Men var som vanligt snäll med mig. Sen red jag monkey love och den lilla knasiga ponnyn jag pratade om sist.

Har myst med min egna dam idag med. Hon har fått springa lös i ridhuset idag igen för att göra av med lite energi. Det tyckte hon var toppen och sprang i hejdundrande fart, hehe!
Hon rullade sig ett x antal gånger med. Och det gjorde hon självklart för att då måste ju även matte lägga lite tid på att borsta mig. Då vet hon även att hon få stå i solariet ;) hon är smart min stjärna.. Borstade henne i 1 timma och myste. Imorgon ska hon få springa av sig lite i lina och sen ska rebecca ta premiär tur på henne efter ca 4 veckor. Så får se om jag lever imon kväll.

Nu är det dags att sova :)
Tjingeling/ Granathen


Back for work!

Jaha då var man redan påväg tillbaka. Underbart varar kort eller vad är det man säger. Så skulle jag iaf uttrycka det...
Har haft några helt underbara dagar hemma i min håla i dom småländska skogarna. Så tråkigt att det inte finns tid och ork till att hinna med allt dom få timmarna man har hemma.
Men torsdagen var trevlig med mormor på besök och fredagen blev toppen mysig med fina tjejer god mat och även mysigt avslut hos han jag gillar bäst :)
Åt gott på Aqua i Jönköping. Så gott som oxfilé planka och sen dessert på det :) några goda cider och trevliga samtalsämnen. Nelly, Sanna, Matilda och Johanna förgyllande denna kväll.

Lördagen blev att resa hem från Jönköping. Sliten trött osminkad och i gårdagens kläder. Blev ett par Solbrillor på och sen bara åka.. Kan själv tänka mig hur jag såg ut. Men men hem skulle jag där maten väntade på bordet. (Älskar att vara hemma) vidare ut till stallet för att hälsa på Karin!
Och Gud så mysigt det var att få träffa denna underbara kvinna igen som bara är en ren arbetssjäl själv liksom. Henne kan man verkligen säga allt till om mitt jobb och hon förstår än precis eftersom hon lever i desamma varje dag och kämpar och sliter. Precis som jag. Hon bjöd på gofika och massa härliga skratt.

Efter det var det stress och fram med lite mat igen, in i duschen fixa sig och ta tåget till Jönköping igen där en helt galen kväll väntade.
Körde en och annan shoot bricka och massa drinkar. Inte redigt min plan men det var fett grymt. Och kvällen var helt underbar med vännerna jag älskar allra mest. Sanna var där och Jenny som jag saknar så i stallet.... Sanna thess och Amanda var oxå med.
Nattbuss hem och bara däcka i sängen för att nu sitta på tåget mot Göteborg. Byte i Falköping och sen spårvagn från Gbg Centralstationen till färjan.. Jaja samma visa varje gång.

Denna gången var det svårt att se mina hundar sitta brevid min resväska dystert som att nej du får inte åka igen!!! :'(
Kommer snart hem igen älsklingar var det bara att säga med tårarna i ögonen stänga dörren och åka.
Ses snart igen vänner. Men ni kan alltid vara med mig här på min blogg!

Tjingeling/ Granathen

Bilder från gårdagen!


God morgon!

Godmorgon bloggen :)
Sovmorgon idag och Gud så skönt det var. Dock blev det bara till 10 men kommer nog ligga framför tv ett tag till fram in på dagen.
Musiken är iaf igång och frukosten är på gång. Ägg och mackor och fil. Muuuums.
Mina underbara hundar låg hos mig e jag vaknade. Så myste lite med dom innan man steg upp.

Idag väntar som sagt mysig middag med tjejerna i Jönköping ikväll :)
Hoppas på mycket roliga samtalsämnen och mycket skratt :)

Igår kväll var även mormor på besök och vi åt tacos och fikade med kaka efteråt. Alltid lika mysigt med mormor på besök :)

Tjingeling/ Granathen.

Dom gör mig hel <3


RSS 2.0