Lugnt...

Det här bloggandet går i vågor.
Nu har det varit lite annat inblandat som kommit ivägen.
Har varit i Gislaved en sväng för tragisk och otroligt vacker begravning. Och sen går dagarna åt att motionera hästarna och jobb. 
Men ser ändå att jag har en hel del som kollar in min blogg. 
Tror jag har några trogna och sen några som kikar in ibland. Vore kul att veta vad fler vill läsa om?
bloggar mycket för Grållans ägare men ändå som ett arkiv för mig själv. 
 
 
 
 
 
 

Söndag igen...

En ledig helg har passerat. 
Har för det mesta varit lugn och innehållet har bara varit häst. 
Var inne på granngården igår och köpte ett nytt vintertäcke till Svea i framtiden. Så nu kan hon ingå i stallets amigoKlubb. 
Grållan har trimmat på bra under veckan. Var och hoppade lite lydnad i torsdags och idag har vi varot igen för lite mer banträning. 
I torsdags låg fokus på byten och även en hel del bommar. Grållan uppförde sig väldigt fint. Men ligger på mycket i munnen och ridningen blir liksom lite av och på. Som jag sagt innan är hon lite loj men ändå super mega känslig. Svårt att rida då hon ibland tar en förhållning efter en timme och ibland på en millisekund. Likadant med skänkeln. Blir lätt av och på och lite dragit då hon älskar att hoppa. 
Granskat filmerna väl och måste hitta en lugnare sits och hand i hoppningen. Hon är pigg framåt men tappar trycket. Effekten blir då att hon blir lång tar inte förhållningar och tappar tryck i språnget. Blir att jag vill rida framåt men få upp henne på hennes bakben så hon hoppar mer med insikt att de kommer nått efteråt. 
Idag bytte jag bett. Hatar skarpa bett och min syn är att man måste rida bättre när man måste bettsla upp. Självklart finns det alltid undantag. Men i det stora hela tycker jag så. 
Nu trotsar jag min tro och gjorde det. Använde Lambinas bett med gott metall och lite mysigt ringar på så hon har nått i munnen att tänka på. Inget överdrivet men skarpare än tränsbett. 
Blev svårt att hoppa upp och hoppa direkt på det men tyckte de funkade väldigt bra. Fick igenom halvhalter och kunde kontrollera henne mycket bättre. Blev en mycket mer stila ridning och min sist blev 10 gånger bättre. 
Flöt på fint idag och hon hoppar som den stjärna hon är. 
 
Imon får dom vila för att sedan trimma på så gott det går. 
 
/ Rebecca 

Hästar- Blir aldrig som man tänkt sig...

Ja, det där med att vara hästägare innebär alltid oväntade saker.... 
Igår var en sån dag då allt bara kunde gå fel, haha! Mamma tog in hästarna medans jag lagade mat. Åt snabbt för att sedan vandra ner till stallet. Amanda skulle komma vilket hon gjorde och vi hade plan för en mysig uteritt i den lilla snön som låg kvar. 
Blev inte riktigt så. Tog ut grållan på gången. Då hade hon trampat av sig en baksko. Suck... Fick tag på hovis och han dök upp redan idag vilket var grymt skönt att få på den igen. Så skönt med smidig och grymt bra hovslagare. 
Sen kommer vi till nästa. Tog ut Lambina på gången. Den av alla mina hästar som är väldigt tålig. Tog av täcket och började borsta. 
Vi hästmänniskor har invanda beteenden och ett av dom är iaf för mig att samtidigt som jag borstar drar jag alltid omedvetet min andra hand längs med alla kroppsdelar. Vilket jag dock är väldigt glad över att jag gör. 
Upptäckte då två bölder på Lambinas buk. Precis efter sadelgjorden som en lång limpa. Och sen en lite större rundare knöl, läskigt och obehagligt! 
Ingen aning om vad detta är!! Hon kan ha blivit sparkad eller kanske nån form av vätska eller fett. Glad att jag kände för hennes allmäntillstånd är helt normalt. Tog direkt febern på henne och ingen feber alls. Pigg och glad häst som äter och skiter normalt. Konstigt!!! 
Hopp ingen ridning på henne. Har läst och googlat men man blir ju galen på allas historier hit och dit på nätet. Känslan är iaf att eftersom hon i övrigt mår bra kan vi avvakta och se om det lägger sig. 
Nån som haft detta och vet vad de kan va?
 
Iaf så var ju Amanda på plats. Grållans hov såg hel och fin ut så vi beslutade oss för att rida henne på ängen där det är relativt "mjukt". Eftersom vi helt plötsligt bara hade en häst så fick Amanda rida fram grållan i form av en liten lektion. Dom är så duktiga båda två och även väldigt nyttigt för mig att se grållan från marken oxå. Man ser så mycket mer från sidan än uppifrån. Där uppe känner man bara. Kan man då se det oxå kan man koppla ihop väldigt mycket och få en bättre ridning. Sen satt jag upp och red igenom henne. Smärtfritt och hon sköter sig fortfarande. Tycker hon byggt upp sin framdel lite till. Vilket är kul när det syns!
 
Idag har jag ridit henne på ängen igen! kändes lite stel men fick igenom det väldigt fint i slutet. Nu när hon börjar få upp så mycket tryck och framåtbjudning så kan vi börjar samla ihop så hon kan jobba i ett lugnare tempo och hinna balansera sig bra. Traven har blivit så fin när vi hittar en harmoni och går ner i fart men behåller styrkan. Galoppen har en lång lång bit kvar innan hon kan vänta och lydigt behålla rytmen. Men vi är på god väg. Fick några riktigt fina galoppsprång där hon lättar av och stannar hos mig i en form som är i högsta klass. Så nöjd med de sprången. Då känner man hur kvalitén kommer fram i gångarterna!!! Gud vad jag längtar efter vart denna resa kan ta oss. 
 
/ Rebecca 
 
 
Ovisad gammal bild när Svea försökte komma in hos grållan, haha!
 

Kallt....

Idag är det sådär riktigt kallt. Men imon ska det bli ännu kallare. Brrrrr!!! Då gör det inget att man jobbar hela dagen. 
Amanda kom för att hjälpa mig idag igen. Är så otroligt tacksam över detta. Hade inte varit någon hit att rida båda Idag. 
Hon tog lambina för ett joggingpass. Det är typ det ända som går i denna vintertid. Dom börjar komma mer och mer på varann och hittar de rätta knapparna. Så duktiga! 
 
Jag själv tog grållan. 
Började med lite diskusioner om hur mjuk hon skulle vara. Hon själv ville inte släppa till det minsta idag. Hon var jättefin precis som i förrgår men ändå lite bitig på bettet. 
Ville inte ställa igenom ordentligt utan gick mest och försökte komma undan. 
Vi traglade på med tempoväxlingmar volter sidvärts halter rygga osv. Och tillslut wow vilken känsla. Hela hästen släppte till. Kunde samla upp sig fint. Gå i en långsammare trav med samma tryck och ett bärigare steg. Sån känsla. Valde att lägga ner näst intill direkt när vi kom dit och hoppas det sitter i tills nästa gång. Kul. Nu känns det som vi gjort Bamsekliv. Så glad! 
 
Massa jobb i helgen. Så hästarna kommer nästintill bli helt stående över helgen. Men det kan dom behöva. Så köttar vi på till nästa vecka igen. 
 
Nu Hv på tv
/ Rebecca 
 
 

Försöker hålla mig vaken...

Börjar bli riktigt trött i ögonen nu. 
Har stirrat på tvn nu till typ 5 greys avsnitt för att hålla mig vaken. Och visst det har lyckats. Men börjar som sagt bli skapligt trött. Som tur är börjar matchen om 5 min. Det är jvm som väntar. Sverige i semifinal och möter Kanada. 
Spännande. 
Snabb genomgång av dagen. 
Amanda red Lambina. Vilket bara går bättre och bättre. Och Sofia var här och fick sig ett riktigt dressyrpass. Tyckte grållan såg lika fin ut som igår. Stor stjärna. 
Hoppas Sofia tyckte det med. 
 
Nu ska jag slå på rätt kanal och titta. 
/ Rebecca 
 
 

När man känner att man lyckas...

Idag är sen sån där bra dag. Jag har fått mycket gjort och det mesta har gått så bra. 
Började med att gå upp tidigt. Åt en mysig frukost och gick ner och fodrade hästarna. 
Tog mig sedan en tur i skogen på Lambina. Som är såååå på tårna just Nu. Hon såg rosa elefanter i varje hörn. Haha! Efter det slängde jag ut hästarna mockade stallet och in för lunch. Blev ett avsnitt av greys oxå. 
 
På med kläder och vidare in mot stan. Hästarnas betfiber är slut så var på granngården för lite påfyllning. 
Hem igen och laga mat för att efter det åka och hämta Hö. 
 
Sen till dagens höjdpunkt Grållan. 
Hon är sådär speciell den där lilla grå. Hon har dagar då hon bevisar för mig hur bra jag är och hur rätt jag gör. Idag var en sån dag. Jobb ger utveckling och utveckling ger roligare ridning. Planen var att jogga igenom henne. Som jag tjatar innan om underlaget så har de varit kasst och är fortfarande lite osäkert. Snön har vräkt ner om vartannat blandat med regn. 
Det blev uppehåll men då drog blåsten igång på fullaste allvar. Men inget stoppar oss tänkte jag. Och det gör det inte. Blev ett sånt där perfekt dressyrpass på ängen där bara allt stämde. Så mjuk och så lydig. Var som en dröm. Visst tjaffsade hon lite och bytena satt inte alls idag som dom gjorde sist. Men så mjuk!!! Red mycket volter och sidvärts. Alltså åh va fin hon va!!! Så glad!! 
Imon kommer Sofia igen så hoppas Grållan håller humöret på topp och kan visa denna sida även imon. Stor stjärna. 
 
Men har ett problem som nån gärna får hjälpa mig med och ge mig tips om. Har kommit in i nån period där jag har ständigt med kramper. 
Kommer mycket när jag rider men även när jag är stilla. Och det är olika kroppsdelar och delar jag inte ens trodde man kunde få kramp i. 
Men mest i ena vaden, höften och armen! 
Men idag kom det liksom i typ muskeln mellan skulderbladet och bröstet på sidan. Och även i nacken. Börjar tycka detta är riktigt skumt och väldigt obehagligt. Läst lite och vätskebrist är det inte. Men gärna tips om nån har känt liknande. 
 
/ Rebecca 
 
 

Lämnad igen...

Idag har han åkt igen. 
Men för varje gång han åker så blir det färre gånger tills han är hemma. 
Dagen har därmed spenderats med honom. Han jag älskar allra mest. 
Bara massa mys och en lång sovmorgon. 
 
Började jobba kl 15 och sen har det inte hänt så mycket. Hemma igen vid 21 tiden och nu fast framför JVM. Såg lekande lätt ut. Men nu börjar det svaja!! 5-2 till Sverige pch nu väntar vi på tredje perioden. 
Har även lagt upp lite schema och plan för hästarna de kommande två veckorna. Har inte schema på jobbet längre så svårt att planera mer. 
Även tittat och planerat in lite tävlingar. Framförallt med grållan. Men även med Lambina lite längre fram. 
Om vädret tillåter börjar vi säsongen tidigt med Värnamo cup i slutet av januari. Så spännande och så taggad!!! 
 
Nu ska jag titta klart och sen duscha. 
 
/ Rebecca 

Nytt år...

Jaha första dagen av 2017 är nu över. En dag med mycket hästar inblandat. 
Idag har även Lovisa, Rasmus och älskade Noel åkt hem. Lite ledsamt. Men så är det. Längtar redan till nästa gång. 
 
Först ut va min idag nyblivna treåring ( hon fyller inte tre idag på riktigt men räknas som treåring idag) 
Hon uppförde sig så fint. Min kära sambo Jonas fick hjälpa mig då mamma va iväg. 
Hon sköter sig så fint. Travade även nått varv. Så duktig. 
Åkte sen med grållan till markestad. Nu va de ett tag sen sist vi va och hoppade och jag är lite kluven över henne. Hon behöver hoppa oftare för muskulaturen och utvecklingen av tekniken. Men idag har hon varit så pigg och glad på livet. Så känns fel om man skulle hoppa henne mer då hon själv kanske inte uppskattar det lika mycket. Men det vet jag inte. Svårt att hoppa hemma nu oxå då underlaget inte är det bästa. Vi ska testa oss fram. Hon känns iaf så fin. Hoppade tyvärr mycket sämre idag då eld och lågor i lycklighet tog över lite för mycket. Blev lite springig och tappade rygg. Gjorde allt precis lika enkelt som vanligt men med lite för mycket krut. Haha. Kul när hon är så taggad men till viss del jobbigt då arbetet bara försvinner. Men alla måste få ha roligt och det är det viktigaste vi har. Att vi har kul. Det utvecklar! 
Ser inget negativt på dagens träning trots att den var dålig. För vi hade roligt och hästen var överlycklig! Vi tar nya tag nästa gång. 
/ Rebecca 
 
 

RSS 2.0