Lugnt...

Lugn dag. 
Jobb hela dagen nästan. Ne men slutade kl 16,15 och sen handlade jag. Har fyllt på frysen ordentligt så det finns gott om mat att laga några dagar framöver. 
 
På jobbet håller vi på att förbereda så gott vi kan inför inventeringen på fredag. 
Så det är full rulle och allt de vanliga ska hinnas med oxå. 
 
Hästarna har gått ett normalt pass i skogen så dom är oxå motionerade. Dock är det en helvetes massa älgflugor nu. Så Lambina har gått med svansen som en propeller.
Är lite lagom mör i kroppen, så nu ska de bli skönt med en dusch och sen sängen. 
Imorgon åker vi förmodligen till ridhus. Lambina får kanske ta något språng men annars ska Grållan gå dressyr och jobba igenom ordentligt inför tävlingen. 
 
Fick även ett roligt meddelande idag om att jag är reserv för Vetlandas div 2 lag till helgen. Dom har lite strul med en häst och eftersom jag ändå ska dit så kan man ju alltid ställa upp. Tycker faktiskt det va riktigt roligt att dom hörde av sig. Och på ett sätt så hoppas jag att jag kommer med. 
 
/ Rebecca 

Några få ord...

Tänkte dela med mig lite kort om kvällens träning. 
 
Nyttig träning med mycket lydnad och små hinder. Passar Grållan perfekt då hon behöver det väldigt mycket. 
Vill väl heller inte säga att vi känner varann helt hundra heller så det blev lite av och på för det mesta. 
Men största tanken om den hästen är att hon är lätt fast svår! 
Ligger gärna på i bettet och blir lite stark och svårsvängd. Men gör allt väldigt simpelt men ändå inte. Är inte döds snabb heller så man måste rida på men hitta tillbaka för att kunna rida! 
 
Började med mycket bågar. Bom och byte - båge - bom och byte. Vända rätt upp för ett byte och gå på volt väl tillbaka så byte igen. Och Grållans byten sitter inte så detta va svårt och nyttigt.
Sen blev de lite hinder och dessa tog vi åt olika håll och olika mycket. Linjer på båge och raka spår. Grållan gör det bra men får lite kort i distanserna. Vill inte redigt komma ihop sig och då blir hon lång och det blir tajt.
Men vi tränar på och tror detta kommer bli toppen tillslut.
Nu siktar vi på helgens tävling och taggar till tusen. Ska säkert åka av nån sko innan dess, haha
 
/ Rebecca  

Otur!

Jag är en såndär människa som är aningen skrockfull. Kan ju verkligen säga att jag har gudarna emot mig rätt ofta va det gäller mina hästar. 
 
Det är träning för Svante Johansson imorgon. Både jag och camilla ska åka.  
Först var vi nästan tvungna att avboka då träningen ändrades och skulle vara i Aneby. Vilket blir väldigt tajt med tiden. Sen lyckligtvis så ändrades det och det blir på persö i eksjö ist. 
Tanken va att Lambina skulle åka. Känner verkligen att hon är redo för det. Då går hon och trampar av sig höger framsko igår. Och självklart hinner inte hovis komma förrän onsdag morgon. 
Aja tänkte jag. Jag har ju två hästar som kan gå träningen så jag får vän ta Grållan ist hon behöver det oxå. 
Hon ska nämligen tävla till helgen så det passar ju perfekt. 
Men icke nehe. Då jag klickat i och anmält mig till helgens tävling, planerat att hon ska hoppa imorgon så traskar jag ut till stallet och vidare till hagen och ja men visst har hon oxå trampat av sig en framsko!!!!! 
Jävla hästar till att inte behålla skona på!!!
och då ska jag tillägga att mina hästar har boots ute! 
 
Yes det är min tur som förföljer mig. 
Som tur var så lyckas jag få tag på en man så Grållan får på sig en ny sko imon innan träningen. Men va trött man blir på detta!! 
 
/ Rebecca 
 

Bilder...

 

Dagen efter...

Igår var det en lång och stimmig dag. Full rulle hela dagen. Hann tyvärr inte slänga in något inlägg men kör på nu ist. 
Ledig dag, gick upp runt kl 7 för att hinna rida hästarna innan värmen. 
Men det va redan försent. Galet varmt igår. Men det stoppade oss inte. Båda fick gå i skogen. 
Började med Grållan och jag trodde hon skulle lägga sig i diket och sova. Va allmänt trött den första biten. Kände inte redigt att göra nått åt de innan hon kommit igång. Så hon fick lulla på första biten tills vi kom igång. Och då va de andra bullar. Galet fin resterande ridturen. Jobbade igenom fint och bjöd till. 
 
Lambina var överallt och ingenstans som vanligt, hahaha! 
Jobbade igenom högerställningen ordentligt. Höger är hennes svåra och fick faktiskt igenom den ordentligt. Riktigt nöjd!! Hon va super. Men nerverna på utsidan!! 
 
Efter detta var det bara att få dagen att rulla på. Jonas kom äntligen hem från jobb och övning sen två veckor tillbaka. Åt lunch och sen va de bara att köra på. 
Mocka fixa stallet, fylla på vatten osv osv. 
Handla så de finns frukost och mat när huset blir fullt. Städa av och snygga till. Vips så va klockan mycket. 
 
Jonas mamma Britt och hennes vännina dök upp vid 17,30 tiden och sen kom min kära syster och hennes sambo vid 18,30 tiden. 
Hann duscha och fixa lite innan. Blev mat och sen va det bara att hoppa in i bilen och bege sig mot första dagen av eksjö stadsfest. 
 
Bra kväll. Träffade alla gamla vänner och det är alltid lika roligt. Nu hoppas vi på en lika bra kväll ikväll och att hästarna sköter sig. 
Lite bilder från underbara vädret med hästar. 
 
/ Rebecca 

Dåliga dagar har alla...

Idag är en såndär dag man gärna vill lägga åt sidan. Har inte mycket gott ur dagen att plocka ur. Men dessa dagar är ändå fruktansvärt nyttiga. 
För livet går inte alltid åt rätt håll och är absolut inte enkelt. 
Jag har lärt mig mängder genom att inte få allt serverat framför mig. Men är ju det som är ett bevis på att man verkligen brinner för det. 
 
Jobbdagen var kort. Endast 5 timmar idag och det va tillräckligt. Mår inte helt hundra så är glad för att de inte blev längre. Behövde komma hem och vila ordentligt. 
Dock blev de inte så mycket vila men är ledig imon så hoppas jag kan få nån timme vila då. 
 
Dagar som idag kanske man inte ens skulle satt sig i sadeln. Har som sagt inte mått hundra och har väldigt stora problem med min mage ibland. Och ibland är en dag som idag. 
Lambina fick gå markarbete idag ist för dressyr. Vädret har varit så bra så banan var redo för lite hoppning. Blev en stunds, hinder på volt och ett enkelhinder. 
Hon gjorde de mesta bra. Men aningen sur och tvär. Brunst och pälsfällning samtidigt gör att hon gärna springer på tvären. Med humöret jag var idag så orkade vi inte kämpa redigt hundra igenom detta och väl det för kunde lika väl bara blivit bråk två tjuriga kärringar emellan. 
Men ändå helt okej pass på henne. Studsen hoppade hon fantastiskt fint så de va bra. 
 
Grållan skulle jag mest jogga igenom. Hon va trött och antagligen utmattad av värmen. Energin är inte den bästa sedan innan så hon va loj och stel. 
Även här fanns inte redigt orken till att kämpa med kraftiga buksmärtor och uppsvälldhet. 
Skrittade väldigt mycket. Tänkte mycket på bogarna och att följa den väg Jag bestämmer att vi ska gå. 
Även en hel del fattningar, halt och rygga. Låser gärna fast bettet och blir stenhård i munnen. Så detta va nyttigt. Slappnade av finare i slutet och kunde mysigt trava ner i lång och låg form. Dock inget monster pass men vi går iaf inte bakåt. 
 
Med detta så kanske dagen inte var så pest ändå bara magen som drar ner mitt humör och sättet att se på de ljusa sidorna. 
Lite halv luddigt inlägg men med detta säger jag god natt och hoppas på att vara mycket piggare imon. 
/ Rebecca 
 
 

Små lätta moln...

 
Vilken underbar dag det är idag. Vädret det bara fortsätter att stråla. 
Tänk att vädret har så stort inflytande i oss. 
Jobbar sent idag men Hovslagaren kom kl 8 så ingen sovmorgon här inte. Och när solen skiner gör det mig inget. 
 
När han var färdig så tog jag Lambina på en utrett. Stod intervall på schemat men attans va pigg donnan var så det blev mer lydnad och försöka bära sig själv och inte ränna iväg som en blådåre.. Skogen är så bra för henne. Hon är så himla stor och rinner gärna iväg i ridning. 
Med uppför och nerför och stubb och sten får damen glatt lära sig att komma tillbaka, ta i och lyfta på benen. 
Detta har gett henne en helt underbar galopp. Hon är så kraftfull. Det är faktiskt mäktigt att rida den hästen. 
Med det får hon även en helt underbar teknik och kraft i hoppning. Så allt positivt till skogsridning som man lätt glömmer bort när man har haft ett ridhus. 
Blev även en helt del sidvärts. Lambina har "lätt" för att behålla formen men ibland svårt för att arbeta rätt och koncentrera sig. Blir lätt väldigt överladdad, haha! 
Nöjd med dagens arbete I skogen med henne iaf. Älskar den hästen.
 
Grållan får vänta tills ikväll. Hinner inte med henne innan och dom är hellre ute i detta vädret. Så ska försöka hinna med henne ikväll efter jobbet. Annars jobbar mamma igenom henne lite lätt på banan så hon iaf får röra på sig. Hon gick så himla fint igår så känner ingen press där heller. 
 
Nu kollar jag idol och ska äta lite innan dusch och vidare till jobbet. Imon jobbar jag morgon och kortpass och det ska bli så himla skönt. 
 
 
 

Framsteg...

 
Dagen har gått enligt plan och det är väldigt skönt. 
Vädret fortsätter att imponera och det betyder att banan håller sig fräsch för trimming. 
 
Idag är en såndär dag jag känner att jag har fått mycket gjort. Man får en skön känsla i kroppen när man gör sånt man måste fast det är tråkigt. 
När jag kom hem från jobbet vid 15,30 tiden  tvättade jag  några maskiner bl.a. tävlingskläderna sen helgen. Dammsugit av och bytt sängkläder. Städat upp och fixat lite. Så duktig!! Hahaha!!!
 
Vidare ut till stallet 
 
Red ett lagom hårt pass på Grållan. 
Dressyr blev det enligt planen och oj vad hon gör framsteg. Den där dressyrdebuten känns nu inte lika långt bort.  
Red mycket grunder. På denna häst måste man tänka mycket framåt. Hon backar gärna av och blir stark eller träig om man inte får fram henne från början. En lite halv lat modell så man får absolut inget gratis. Hon har inte heller "lätt" för att gå i form så det är verkligen ingen gratis ridning, haha! Så mycket mycket övergångar blev det Idag. Även mycket kvarts bakdelsvändningar som serpentiner för att få med mig bogarna ordentligt. 
Skrittjobbade henne väldigt länge innan vi gick på övriga gångarter. Allt flöt på väldigt fint, va väldigt träig tills hon började förstå min poäng med det hela och poletten trillade ner.
Med tanke på att hon är som hon är blir det lite av och på i början innan hon riktigt förstår att hon ska gå fram till handen. Blir väldigt lätt att man rider på och sen hamnar hon hårt i handen då hon blir stark. 
Hon orkar liksom inte redigt bära sig själv än. Men hon är på god väg. 
I slutet av ridpasset va jag väldigt nöjd. Högt över förväntan. Då hon mjukt låg kvar i handen med en aktiv skritt och kunde stadigt bibehålla formen och göra riktigt fina fattningar. Bärig och fin galopp i några steg ligger man kvar och fortsätter rulla på så tappar hon takten och man känner att hon inte orkar. Så korta intervaller för att behålla kvalitén på galoppen och glädjen i att göra rätt. 
Som ni förstår är jag riktigt nöjd idag. Både med hästen och mig själv!
 
En till stjärna jag är nöjd med är lilla Svea. Hon springer glatt på i linan och har absolut inga som helst problem med att matte hänger på hennes rygg. 
 
En liten bildbomb från kvällen. Fick en så himla Rolig bild på grållan där de ser ut som hon asgarvar, haha!! 
 
 
 
 
 

Efter tävling....

Blev en lång dag på jobbet idag. 
Fick jobba nån timme extra för att ställa upp på kollegorna när deras barn är sjuka. Så jobb mellan 6-17,20! 
Väl hemma hade mamma redan mockat stallet och maten stod på bordet, ja jag har det bra jag! 
Åt lite och sen gick vi och tog in hästarna. 
 
Idag är en såndär efter tävlingsdag. Då man inte har några större krav och bara myser. 
Mamma tog Grållan och jag på Lambina. Blev en lång skrittrunda med mycket skratt och prat. Är alltid lika mysigt. Men ack så ont man får i ändan efter en stund, haha! Hästarna vart nöjda iaf. 
 
Planen för veckan är inte speciellt komplicerad. Blir en lite halv lugn vecka med mycket fokus på övergångar och lydighet. Har en lugn vecka på jobbet med mycket kort pass så hinner komma tillbaka lite i vardagen och vila lite själv oxå. Är även stadsfest till helgen som vi självklart kommer gå på. Är så taggad!!!! 
 
Planerna för veckan ser ut ungefär såhär 
Tisdag : jobb 7-15
Grållan går dressyr på banan fokus övergångar och bärighet 
Lambina får en ledig dag Och Svea blir longerad och ska även hänga lite på henne. 
 
Onsdag: jobb 15-20,30
 Grållan och Lambina går intervallpass i skogen och Svea vilar. Hovslagaren kommer oxå
 
Torsdag: jobb 7-12,15
Lambina går dressyr på banan 
Grållan joggas i lång och låg form
Svea vilar. 
 
Fredag: Lambina går markarbete på banan om vädret tillåter annars lång och låg form 
Grållan vilar 
Svea tömköra 
 
Lördag: Grållan går markarbete på banan
Lambina går ett pass i skogen med övergångar 
svea vilar. 
 
Söndag: jobb 12,30-15,30
Grållan och Lambina skrittas i skogen
om jag hinner longera Svea annars vilar hon. 
 
Bild från kvällens mysrunda 
 
 
 

Tävlingsdag nummer 2

Tävlingsdag nummer två är över. 
Idag var det Lambinas tur och på hennes schema stod det 1m och 1,10. 
För dom som inte vet så är denna häst väldigt speciell. Dressyravlad för det första och väldigt väldigt stor. 
Har under sitt tidigare liv inte gjort så mycket men innan jag tog över henne så utbildade den förra ägaren henne mycket. Så grunderna sitter i dressyren.
Vi två är nu inne på vårt andra tävlingsår och det har blivit en stor utveckling i allt. 
 
Så idag är vi nöjda. Hästen gick rakt på släpet stått still hela vägen och inte en droppe svett. Normalt för denna häst är 20-50 min lastning och dyblöt häst väl framme. 
Själva tävlingsmomentet har hon alltid älskat. Men aldrig haft så mycket teknik eller huvud för hoppning. Men ett otroligt stort hjärta av guld. Brukar falla några bommar här och var och gå i 200 blås. 
 
Fort gick det även idag. Om man jämför denna häst med den grå som hoppade igår så är det dag och natt. Lambina är stor men väldigt smidig. Mycket massa på häst och jävulsk mycket tryck. Ligger alltid på mycket framåt och söker efter uppgiften. Har dock inte så mycket huvud för hoppning själv, så hjälper man henne inte så kan de gå åt skogen. Stannar aldrig men hoppar kanske av 2 m för tidigt eller 1 m för sent. Så hon kräver mycket ridning. 
 
Iaf. Dagens resultat blev 4 fel i båda klasserna. Men är så nöjd med detta. 
För att förklara lite mer ingående så första klassen får hon ta på sig petet lite själv. Hoppade super bra, Men låg på så in i Norden. Bra ridning och bra distanser. Sista var en kombination. Oxer in och räcke ut. Kom bra och inget speciellt hände. Men hon petade ner bakbommen på oxern in. Aja sånt som händer. Går in på hennes rutinkonto. 
 
Klass nummer två 1,10 m. 
Väldigt mycket mer kontrollerbar, superfin hoppning och bra ridning. Väldigt nöjd med den rundan. Dock påväg mot hinder nummer 7. Ett hinder vi inte hoppat innan. Gult. Hon tittade till lite. Fick trycka på och hon tar fart. Fick då ta tillbaka och hon fick inte plats så hon petade ner den. Ryttarmiss och rakt in på mitt rutinkonto!  
 
Men oj va denna häst har fantastisk inställning till sitt arbete. En speciell häst som är så mycket värd för mig. Vi båda har så himla roligt tillsammans. Och det går knappt att komma ihåg att för ett år sen red vi 90 cm i Aneby med 26 fel. Och idag gör hon sin tredje start i 1,10 med 4 fel. 
/ Rebecca 
 

3 år senare!

Tre år sen jag skrev ett inlägg här på bloggen. Kände att nu va det dags igen.
Mycket har hänt sen sist och det kommer att förklaras mycket under tidens gång här på bloggen.

Det har varit en hästig helg. Har idag två tävlingshästar och båda ska starta i helgen.

Först ut idag var Grållan (Dawaswa). Vi gjorde våran första tävling efter att ha haft hästen i 1,5 månader.
Inledde med 1 m. Dubbelnolla och tog hem en 4:e plats.
Kan helt ärligt säga att jag var väldigt nervös. Denna häst är inte som mina andra. Är så snäll, Lätt att rida på hinder och gör det hon ska. Och det är jag inte redigt van vid. Det är mest att styra och hänga med. Det gör mig nervös när det helt plötsligt var så enkelt. Har ingen aning om hur man rider snabbt i en omhoppning längre. Och en höst som bara trycker i och hoppar snäll det man ber om.
Va galet kul vill jag lova, haha!

Klass nummer två va knasig. Trött häst på framridningen men väl inne på banan laddade hon om och gjorde sitt jobb. Kom helt fel på hinder nummer 6. En vanlig oxer. Hamnade i döläge och tappade ridningen helt. Petade därför ner frambommen, helt mitt fel. 4 fel och en väldigt snabb tid. Låg länge placerad. Men kände att nått inte var redigt rätt. Börjar skrittade av och kolla på de andra. Så frågar jag mamma. Hoppade jag verkligen hinder nummer 7. Ja men de tror jag svarar hon.
Men ohnej. Efter att jag kollat på filmen så visst var de så. Hade inte hoppat hinder nummer 7 men domaren hade helt missat detta. Så när jag väl lastat in hästen var det bara att knata iväg till domartornet och förklara mitt misstag, haha!
Därför blev resultatet uteslutning i denna klass. Men men ärlighet varar längst och tror att många gottade sig i detta då de va nån som skvallrat innan jag ens hann förklara detta själv. Domaren var dock inte säker och ville inte lyssna utan va glad att jag kom upp och berättade. Frågan är hur många som hade svalt sin stolthet och gjort det där!!!
Är iaf väldigt nöjd över dagen. Och imon är det Lambinas tur. Hon får 1 m och 1,10.

Nu får ni hålla tummarna för att vi får två fina rundor imon med.
/ Rebecca


RSS 2.0