Tävlingsdag nummer 2

Tävlingsdag nummer två är över. 
Idag var det Lambinas tur och på hennes schema stod det 1m och 1,10. 
För dom som inte vet så är denna häst väldigt speciell. Dressyravlad för det första och väldigt väldigt stor. 
Har under sitt tidigare liv inte gjort så mycket men innan jag tog över henne så utbildade den förra ägaren henne mycket. Så grunderna sitter i dressyren.
Vi två är nu inne på vårt andra tävlingsår och det har blivit en stor utveckling i allt. 
 
Så idag är vi nöjda. Hästen gick rakt på släpet stått still hela vägen och inte en droppe svett. Normalt för denna häst är 20-50 min lastning och dyblöt häst väl framme. 
Själva tävlingsmomentet har hon alltid älskat. Men aldrig haft så mycket teknik eller huvud för hoppning. Men ett otroligt stort hjärta av guld. Brukar falla några bommar här och var och gå i 200 blås. 
 
Fort gick det även idag. Om man jämför denna häst med den grå som hoppade igår så är det dag och natt. Lambina är stor men väldigt smidig. Mycket massa på häst och jävulsk mycket tryck. Ligger alltid på mycket framåt och söker efter uppgiften. Har dock inte så mycket huvud för hoppning själv, så hjälper man henne inte så kan de gå åt skogen. Stannar aldrig men hoppar kanske av 2 m för tidigt eller 1 m för sent. Så hon kräver mycket ridning. 
 
Iaf. Dagens resultat blev 4 fel i båda klasserna. Men är så nöjd med detta. 
För att förklara lite mer ingående så första klassen får hon ta på sig petet lite själv. Hoppade super bra, Men låg på så in i Norden. Bra ridning och bra distanser. Sista var en kombination. Oxer in och räcke ut. Kom bra och inget speciellt hände. Men hon petade ner bakbommen på oxern in. Aja sånt som händer. Går in på hennes rutinkonto. 
 
Klass nummer två 1,10 m. 
Väldigt mycket mer kontrollerbar, superfin hoppning och bra ridning. Väldigt nöjd med den rundan. Dock påväg mot hinder nummer 7. Ett hinder vi inte hoppat innan. Gult. Hon tittade till lite. Fick trycka på och hon tar fart. Fick då ta tillbaka och hon fick inte plats så hon petade ner den. Ryttarmiss och rakt in på mitt rutinkonto!  
 
Men oj va denna häst har fantastisk inställning till sitt arbete. En speciell häst som är så mycket värd för mig. Vi båda har så himla roligt tillsammans. Och det går knappt att komma ihåg att för ett år sen red vi 90 cm i Aneby med 26 fel. Och idag gör hon sin tredje start i 1,10 med 4 fel. 
/ Rebecca 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0